Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Οι πιο χριστουγεννιάτικες πόλεις της Ευρώπης


Εκεί που η ατμόσφαιρα μαγεύει…

Τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη είναι συνώνυμα με το χιόνι, τις παραδόσεις, τις γοτθικές εκκλησίες με τις υπέροχες χορωδίες και τις γοητευτικές μεσαιωνικές πλατείες, που γεμίζουν με πολύχρωμους, γιορτινούς πάγκους!
Κάποιες πόλεις γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με στυλ, ενώ άλλες ακολουθώντας ήθη και έθιμα που σε μεταφέρουν στο παρελθόν. Ποιες είναι όμως αυτές οι πόλεις, που αξίζει να μπουν στον κατάλογο με τις πιο χριστουγεννιάτικες της Ευρώπης, σύμφωνα με το site TravelAway; Ας τις ανακαλύψουμε!

Βιέννη, Αυστρία

Είναι δύσκολο να βρείτε μια πόλη που γιορτάζει τα Χριστούγεννα με τέτοια χάρη και κομψότητα όπως η Βιέννη. Οι πανέμορφα διακοσμημένες χριστουγεννιάτικες αγορές, η κουλτούρα των καφέ και η γοητεία της παλιάς πόλης, δίνουν μια μαγική διάσταση, ενώ η αυτοκρατορική αρχιτεκτονική δημιουργεί ένα παραμυθένιο σκηνικό για μια διασκεδαστική, χειμωνιάτικη απόδραση.

Πιείτε ζεστό κόκκινο κρασί, απολαύστε λουκάνικα και φρεσκοψημένα αρτοσκευάσματα στις αγορές, που στήνονται σε κεντρικά σημεία σε όλη την πόλη, κάντε πατινάζ στην Rathausplatz, επισκεφθείτε το Μουσείο Snow Globe στο 17ο District ή παρακολουθήστε μία από τις θρυλικές συναυλίες των Χριστουγέννων στις πολυτελείς εκκλησίες της πόλης.

Κοπεγχάγη, Δανία


Τα Χριστούγεννα βρίσκουν την Κοπεγχάγη γεμάτη λαμπερά φώτα, εορταστική διάθεση και πανέμορφα καφέ, όπου ο ευφάνταστος στολισμός και η θρυλική φιλοξενία και θαλπωρή της Δανίας υπόσχονται μια μοναδική εμπειρία.

Στολισμένη με χριστουγεννιάτικες αγορές και καλόγουστη διακόσμηση, ολόκληρη η πόλη ακτινοβολεί, αλλά κανένα άλλο μέρος δεν είναι «τυλιγμένο» στη μαγεία των Χριστουγέννων, όσο οι διάσημοι Tivoli Gardens.

Κάθε χρόνο, το δεύτερο παλαιότερο πάρκο ψυχαγωγίας στον πλανήτη μετατρέπεται σε μια χειμερινή χώρα των θαυμάτων με θεαματικά φώτα, συναρπαστικά παιχνίδια και χαριτωμένους, μικρούς πάγκους, που πωλούν όλα τα είδη δώρων και παραδοσιακών προϊόντων.

Συμπληρώστε τα Χριστούγεννα σας στην Κοπεγχάγη με μια βόλτα κατά μήκος της όμορφα διακοσμημένης Nyhavn, επισκεφθείτε την ιδιόμορφη Χριστουγεννιάτικη Αγορά Christiana ή πάρτε μέρος στο παραδοσιακό Royal Χριστουγεννιάτικο τραπέζι της Κοπεγχάγης, μια διοργάνωση που πραγματοποιείται τα τελευταία 50 χρόνια και στην οποία έξι σχεδιαστές δημιουργούν διαφορετικά χριστουγεννιάτικα τραπέζια, καθένα από τα οποία έχει τη δική του ιστορία και σημασία.

Ροβανιέμι, Λαπωνία

Με το απόκοσμα παγωμένο τοπίο του , τα φωτισμένα χριστουγεννιάτικα δένδρα και τα περίτεχνα γλυπτά πάγου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το Ροβανιέμι είναι το πιο χριστουγεννιάτικο μέρος στη Γη. Αν συμπληρώσουμε ότι ο Άγιος Βασίλης ζει μόλις 8 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη, τότε δεν υπάρχει πια η παραμικρή αμφιβολία.

Εκτός από τα παραμυθένια πρωινά, με τον ουρανό να χρωματίζεται σε αποχρώσεις του ροζ και το ζωντανό χωριό του Άγιου Βασίλη, που είναι αναμφισβήτητα το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της πόλης, το Ροβανιέμι προσφέρει στους επισκέπτες του μια εκλεκτική ποικιλία μουσείων και μια ακόμα μεγαλύτερη επιλογή από χειμερινές δραστηριότητες, όπως οι συναρπαστικές βόλτες με έλκηθρα που τα σέρνουν τάρανδοι και χάσκι, σαφάρι με snowmobile και θεαματικές περιηγήσεις στο Βόρειο Σέλας.

Νυρεμβέργη, Γερμανία

Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Νυρεμβέργη από την περίοδο των Χριστουγέννων, όταν η πόλη μετατρέπεται σε ένα πραγματικό χειμωνιάτικο παραμύθι. Φιλοξενώντας μια από τις παλαιότερες και πιο εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας, αν όχι του κόσμου, η γραφική μεσαιωνική πόλη της Βαυαρίας καλωσορίζει τους επισκέπτες της με χριστουγεννιάτικα αγαθά, παραδόσεις και δραστηριότητες.

Οι πλούσια διακοσμημένοι πάγκοι, που γεμίζουν τις μεσαιωνικές πλατείες, προσφέρουν τα πάντα, από παιχνίδια, γλυκίσματα και ξύλινα παιχνίδια έως υψηλής ποιότητας χειροποίητα έργα τέχνης.


Εκτός από τη μυθική αγορά Christkindlesmarkt, η Νυρεμβέργη έχει μια μακρά παράδοση στην κατασκευή παιχνιδιών, που θα ανακαλύψετε με μια επίσκεψη στο Μουσείο Παιχνιδιών (Toy Museum) της πόλης.

Στρασβούργο, Γαλλία

Διαθέτοντας την παλαιότερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Γαλλίας, έναν υπέροχο γοτθικό καθεδρικό ναό και μια γοητευτική Παλιά Πόλη, προστατευμένη από την UNESCO, αυτή η γραφική πόλη της Αλσατίας, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία αποτελεί έναν φανταστικό προορισμό για μια χειμερινή απόδραση.

Σίγουρα θα λατρέψετε τις υπέροχες χριστουγεννιάτικες αγορές (Marchés de Noël) που κατακλύζουν τις ιστορικές πλατείες του Στρασβούργου και τα περίτεχνα στολίδια, που κοσμούν τα σπίτια της πόλης κάθε χρόνο.

Στη σκιά του πανέμορφου καθεδρικού ναού της, θα βρείτε σχεδόν 300 παραδοσιακούς ξύλινους πάγκους με υπέροχα στολίδια για το δέντρο, εντυπωσιακά αγαλματάκια για την φάτνη και εποχιακές σπεσιαλιτέ, όπως ψημένα κάστανα, μπισκότα και ζεστό κρασί. Η ατμόσφαιρα ζωντανεύει από τα παιδιά που τραγουδούν τα κάλαντα, ενώ διαδραστικά παιχνίδια και παγοδρόμια σας προσκαλούν να διασκεδάσετε.

Πράγα , Τσεχία

Η Πράγα, το γοτθικό παραμύθι της Ευρώπης, γιορτάζει τα Χριστούγεννα με κομψότητα και πολυτέλεια, σε συνδυασμό με την εκπληκτική αρχιτεκτονική της που δημιουργεί ένα εντυπωσιακό σκηνικό. Γευτείτε ζεστό κρασί, απολαύστε μοναδικούς περιπάτους ή χαθείτε στη φρενίτιδα των γιορτινών αγορών.

Η μεγαλύτερη, παλαιότερη και πιο εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά στην Πράγα είναι εκείνη που στήνεται στην πλατεία της Παλιάς Πόλης, μπροστά από την εκκλησία της Παναγίας. Στην πλατεία Wenceslas και στο Namesti Miru οι αγορές είναι εξίσου ελκυστικές.

Οι χαρούμενες, όμορφα διακοσμημένες ξύλινες καλύβες είναι κατάμεστες με όλα τα εορταστικά καλούδια, από είδη δώρων και όμορφα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, έως παραδοσιακές τσέχικες λιχουδιές, όπως ψητό κρέας και νόστιμα γλυκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου