Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

"Χώρα προσέλκυσης κεφαλαίων πλέον η Ελλάδα"



«Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε θέση αποκατάστασης των συνθηκών που θα της επιτρέψουν να επιτύχει την ενίσχυση της οικονομίας της, με σημαντικές εισροές επιχειρηματικών κεφαλαίων, όπως ήδη συνέβη, σε βαθμό μεγαλύτερο του αναμενομένου, το 2013» αναφέρουν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αναλυτές της τράπεζας σημειώνουν ότι...
«σε κάθε περίπτωση, όμως, απαιτείται πλέον μεγάλη προσοχή στον τρόπο που ασκείται η οικονομική πολιτική διότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο την δυσπιστία των αγορών για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα αλλά και τις επιπτώσεις από την εξελίξεις στις αναδυόμενες αγορές, παρόλο που η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τελείως διαφορετική. Αν μη τι άλλο, η Ελλάδα είναι πλέον χώρα προσέλκυσης κεφαλαίων, και λογικά δεν θα πρέπει να επηρεάζεται από την τάση φυγής κεφαλαίων που πλήττει τελευταίως τις χώρες που κατατάσσονται στις αναδυόμενες οικονομίες».

Επίσης, επισημαίνουν ότι «η εκροή κεφαλαίων τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα λόγω της κρίσης δημοσίου χρέους αναμένεται να αναστραφεί καθώς εδραιώνεται η δημοσιονομική προσαρμογή και αποκαθίσταται σταδιακά η εμπιστοσύνη στις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου