Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ «ΔΙΟΝ»


  Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού



  Το λογότυπο  του  5ου Διεθνή Ημιμαραθωνίου ''ΔΙΟΝ'', ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 09 Μαρτίου παρουσίασαν  ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας ''ΖΕΥΣ'' και ο Δήμος Δίου – Ολύμπου, στη διάρκειας συνάντησης όλων των εμπλεκομένων φορέων, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στο Δημαρχείο της Κονταριώτισσας. 


Το λογότυπο του αγώνα έχει ως σημεία έμπνευσης & αναφοράς  το Αρχαίο θέατρο του Δίου και φιγούρες αθλητών, που παραπέμπουν στην αρχαιότητα, στοιχεία με τα οποία είναι διαχρονικά ταυτισμένη η περιοχή. 

Στη συνάντηση από την πλευρά του Δήμου Δίου - Ολύμπου παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Φαρμάκης Γιώργος, Τσιμήτρη Μαρία και Ζουρζούρα Σοφία. Τον ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας ''ΖΕΥΣ'' εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Μυστρίδης Χρήστος και το μέλος Γερομιχαλός Ευάγγελος.


Παρέστησαν επίσης, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κονταριώτισσας, εκπρόσωποι των: Πολιτιστικού Συλλόγου Κονταριώτισσας, Αιμοδοτικού Συλλόγου Κονταριώτισσας, Ορειβατικού Συλλόγου Αγίου Σπυρίδωνα, Ορειβατικού Συλλόγου Βροντούς, της Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστών Δήμου Δίου Ολύμπου, του Ορειβατικού Συλλόγου Καρίτσας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Δίου ''Ολύμπιος Ζευς'', της Ποδηλατικής Απόδρασης Πιερίας, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ν. Πιερίας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Δίου Ολύμπου. Παρούσα ήταν  η Μαρία Βαλσαμίδου παρουσιάστρια του αγώνα, ενώ την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Πιερίας εκπροσώπησε η πρόεδρός Λέινα Αφροδίτη.


ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΩΝΑΣ - ΘΕΣΜΟΣ


Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης αφού ευχαρίστησε όλους όσοι παρέστησαν, για την συμμετοχή τους στην συνάντηση τόνισε «τη σημασία  του αγώνα - θεσμού για την περιοχή, καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο ανάδειξης της πολιτιστικής και αθλητικής ταυτότητας του τόπου». 


Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ο αγώνας κάθε χρόνο κάνει σημαντικά βήματα και εξελίσσεται, ενώ οι συμμετοχές αυξάνονται, καθώς ανταποκρίνονται όλο και περισσότεροι δρομείς από όλη την Ελλάδα και ευρύτερα. Ο διεθνής πλέον χαρακτήρας του αγώνα μέσω της αναγνώρισης από την ΑΙΜS θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη για τον τόπο και την τουριστική ανάπτυξη στο μέλλον. Συγχαρητήρια στον ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας ''ΖΕΥΣ',' για την επί σειρά ετών προσπάθεια του στην οποία βρίσκει δυνατό σύμμαχο το Δήμο μας που δεν θα σταματήσει να συνεργάζεται μαζί του».


Ακολούθησε σύντομη τοποθέτηση από την Αντιδήμαρχο Μαρία Τσιμήτρη, η οποία  σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ο  Διεθνής Ημιμαραθώνιος Δίον έχει αγκαλιαστεί από τους κατοίκους των 5 χωριών αλλά και από τις οργανωμένες ομάδες, συλλόγους και φορείς του τόπου και αυτό αποδεικνύεται από την αναγνωρισιμότητα του αγώνα και την μεγάλη συμμετοχή».


Η Aντιδήμαρχος Σοφία Ζουρζούρα  τόνισε από την πλευρά της ότι «η μαζικότητα στον αγώνα δίνει παλμό και την ευκαιρία στους αθλητές να λάβουν μέρος σε μια σπουδαία γιορτή». 


Τέλος, ο Πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας Χρήστος Μυστρίδης σημείωσε: «Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι πολλές και από όλη την Ελλάδα, ενώ η ευθύνη είναι μεγάλη. Αυτός ο αγώνας ανήκει στις τοπικές κοινότητες, στους εθελοντές που δίνουν το καλύτερο τους εαυτό, για να διασφαλίσουν την επιτυχία του». 


Παράλληλα, ο κος Μυστρίδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμο Δίου Ολύμπου και τους αντιδημάρχους Γιώργο Φαρμάκη, Μαρία Τσιμήτρη και Σοφία Ζουρζούρα, οι οποίοι με όλες τις δυνάμεις τους στηρίζουν τον αγώνα επί σειρά ετών.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, σύμμαχοι του συλλόγου σε αυτή την προσπάθεια είναι τα ΚΤΕΛ Ν. Πιερίας Α.Ε, η Μασούτης ΑΕ, κ.α. χορηγοί, οι οποίοι θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου