Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος: ''Να προσεύχεστε για την διακονία μου''

Πηγή: romfea.gr 
 Η τελευταία Θεία Λειτουργία στη Βέροια
Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η Δ' Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Βέροιας. 
 
Την Ακολουθία των Χαιρετισμών τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος παρουσία Ιεραρχών από την Σερβία, την Ρουμανία και τη Συρία.
 
Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος δήλωσε συγκινημένος με την παρουσία των ξένων αρχιερέων.
 
Επίσης τόνισε ότι ήλθαν στη Βέροια και στην Κατερίνη όχι για να εκπληρώσουν ένα τυπικό καθήκον ή να εκτελέσουν μια άνωθεν εντολή.
 
Ακόμη υπογράμμισε ότι η έλευση και συμμετοχή τους οφείλεται στη μακροχρόνια φιλία που τους συνδέει.
Συγκεκριμένα, με τους Σεβασμιωτάτους Αρκαδίας κ. Βασίλειο (Συρία), Κάτω Δουνάβεως κ. Κασσιανό (Ρουμανία), Κιμπινίου κ. Κυπριανό (Ρουμανία) και Ρεμεζιανής κ. Ανδρέα (Σερβία) γνωρίζονται από 20-25 χρόνια, από την εποχή των σπουδών και της διακονίας στη Θεσσαλονίκη.
 
Παράλληλα, με τους Σεβασμιωτάτους Μπιαλιστόκ κ. Ιάκωβο (Πολωνία) και Μπορίσπολ κ. Αντώνιο (Ουκρανία) γνωρίζονται εδώ και 15 χρόνια λόγω των Παυλείων. 

Με την ευκαιρία, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που τον τιμούν με τη μακροχρόνια και αδιατάρακτη φιλία τους, επισημαίνοντας τη ρήση του αρχαίου έλληνα επίκτητου που λέει ότι η φιλία είναι το μεγαλύτερο δώρο.
 
Κλείνοντας ο κ. Γεώργιος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα τόνισε: ''Θέλω να σας ζητήσω να προσεύχεστε για μένα και την διακονία μου, αλλά και για τις ψυχές που μου ανέθεσε ο Θεός''.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου