Τρίτη 29 Απριλίου 2014

4η θέση θέση στην Ελλάδα ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

  80Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ

8 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 
ΣΤΗΝ 4Η ΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ Ο Ν.Ο.ΚΑΤ.

Απόλυτα επιτυχημένη η εμφάνιση των αθλητών και αθλητριών του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης στο 80ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας για τις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων, Νέων και Ανδρών –Γυναικών αφού στέφθηκαν πρωταθλητές σε τρία αγωνίσματα και κατέκτησαν συνολικά 8 μετάλλια, φέρνοντας τον Ν.Ο.ΚΑΤ. στη 4η θέση στη Πανελλήνια κατάταξη μεταλλίων.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά από τις24 ως τις 27 Απριλίου με τη συμμετοχή 400 αθλητών, ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης πήρε μέρος σε 13 αγωνίσματα με 9 αθλητές και αθλήτριες, απ τους οποίους οι 8 κατάφεραν να προκριθούν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους και να κατακτήσουν τρία χρυσά, δυο αργυρά και τρία χάλκινα μετάλλια.

Πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Πολύ δυναμική εμφάνιση έκανε, όπως ήταν αναμενόμενο, η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Κατερίνα Νικολαΐδου που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών και στο σκιφ γυναικών, κατακτώντας δυο χρυσά μετάλλια, ενώ μαζί με την νεότερη αδερφή της Δέσποινα Νικολαΐδου χάρισαν στο Ν.Ο.ΚΑΤ. ένα ακόμη μετάλλιο, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του τελικού του διπλού σκιφ νέων γυναικών.
Εντυπωσιακή και η εμφάνιση των πρωταθλητών του Ν.Ο.ΚΑΤ.  Κακούρη Νίκου και Καραμήτρου Θωμά, που πήραν μέρος σε 5 αγωνίσματα και ανέβηκαν και στα 5 στο βάθρο των νικητών. Αναλυτικότερα ανακηρύχτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας  στο αγώνισμα της δικώπου άνευ πηδαλιούχου εφήβων , ενώ κατέκτησαν δυο ακόμη μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα στην κατηγορία ανδρών (αργυρό) και Νέων (χάλκινο). Ακόμη με πηδαλιούχο τον Μπούφτα Μανώλη κατέκτησαν δυο μετάλλια στο αγώνισμα της δικώπου με πηδαλιούχο εφήβων (2η θέση ) και ανδρών (3η θέση).
Δυναμική ήταν η επιστροφή του πρωταθλητή του Ν.Ο.ΚΑΤ. Ζέρβα Ειρηναίου που μετά τη διακοπή για ένα χρόνο λόγω πανελληνίων εξετάσεων, επέστρεψε στους αγώνες κατακτώντας την 4η θέση στον τελικό του σκιφ ανδρών.

Και οι νέοι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης  που 1η φορά δοκιμάστηκαν σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έφεραν πολύ θετικά αποτελέσματα. Οι κορασίδες Τσιβούλα Ράνια και Ψωμιάδου Άννα προκρίθηκαν στον τελικό της αποτελέσματα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων που θα γίνει τον Ιούλιο.
Παράλληλα με τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος , πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο προπονητικό καμπ ανάπτυξης, με την επίβλεψη της ομοσπονδιακής προπονήτριας ανάπτυξης Δ.Γιαννιού, με τη συμμετοχή 15 επίλεκτων αθλητών 14 ετών, στο οποίο κλήθηκαν και συμμετείχαν οι αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. Τσέτσας Αντώνης και Χατζησαββίδης Χρίστος  που αποκόμισαν πολύτιμη εμπειρία, τόσο από τη συμμετοχή τους ως εθελοντές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όσο και από την κοινή προπόνηση με νέους επίλεκτους αθλητές από όλη την Ελλάδα.
Ο έφορος κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ.

Νικολαΐδης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου