Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Επίσκεψη Μ. Μπόλαρη στην Πιερία


"Πρέπει να αλλάξει ο ορίζοντας της Περιφέρειας"

Την παρουσίαση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού "συμμετέχω" παρουσίασε την Τρίτη 29 Απριλίου στην Κατερίνη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης.
Παράλληλα, ο κ. Μπόλαρης έκανε γνωστούς τους πέντε άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο συνδυασμός για την περιφέρεια.
Αποφασίσαμε σαν ανεξάρτητος αυτοδιοικητικός συνδυασμός να μην εκδώσουμε ένα πολυτελές πρόγραμμα με χίλια "θα", αλλά με λακωνικό τρόπο να υπηρετήσουμε τον τόπο ώστε να αλλάξει ο ορίζοντας της περιφέρειας, υπογράμμισε ο κ. Μπόλαρης. "Η περιφερειακή ανάπτυξη στην Κ. Μακεδονία αγνοήθηκε από την παρούσα διοίκηση, που είχε τη νοοτροπία και τη λειτουργία ενός επαρχιώτη της Αθήνας. Χρειάζεται το αντίθετο ακριβώς, δηλαδή η Θεσσαλονίκη να είναι η πρωτεύουσα μιας ισχυρής περιφέρειας" τόνισε.
Παραθέτοντας τους πέντε άξονες της πολιτικής του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης έκανε λόγο για:
α) αναδιάταξη των περιφερειακών υπηρεσιών ώστε να υπηρετούν τον πολίτη και η περιφέρεια να είναι ελκυστική για επενδύσεις
β) ευρωπαϊκές περιφερειακές πολιτικές ανάπτυξης, με την ηγεσία να αγωνίζεται για θέσεις εργασίας
γ) πολιτικές κοινωνικής συνοχής, για τη στήριξη των ανέργων με πρωτοβουλία της ίδια της περιφέρειας
δ) ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου με συγκεκριμένες πολιτικές
ε) ανάδειξη της γεωστρατηγικής θέσης της περιφέρειας
Οι παραπάνω άξονες, συμπλήρωσε ο κ. Μπόλαρης, εξαρτώνται από δύο προϋποθέσεις: να μην υπάρχει κηδεμονία από το κεντρικό κράτος και να υπάρχει γνώση των δυνατοτήτων της Κ. Μακεδονίας.
Σχολιάζοντας μάλιστα το τουριστικό πρόγραμμα που εκπονήθηκε από την παρούσα διοίκηση, το χαρακτήρισε ως "φαιδρό" υπό τον "αστείο τίτλο Very Macedonia", ενώ για το "καλάθι των προϊόντων" επισήμανε ότι η αντιμετώπισή του ήταν δραματική, χωρίς να θέτει ως προτεραιότητα την πολιτική γι' αυτά τα προϊόντα.
Αναφερόμενος στον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Εμμανουήλ Κοσμαδάκη, τόνισε ότι πρόκειται για έναν άξιο, πετυχημένο και αποτελεσματικό άνθρωπο και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι γνώσεις του στη διοίκηση θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες. Πρόσθεσε επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και συγκεκριμένες στοχεύσεις και προτεραιότητες για την Πιερία.
Από την πλευρά του ο κ. Κοσμαδάκης παρουσίασε τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Φωτεινή Γιοβανίτσα (ιδιωτική υπάλληλος), Γιώργο Καρκαφίρη (ξενοδόχος), Ιωάννα Κριτσανίδα (βρεφονηπιοκόμος, φοιτήτρια φιλοσοφικής ΑΠΘ), Γιώργο Κυπαρίσση (συντ. νοσηλευτή), Δημοσθένη Μαλαμίδη (συντ. δημοσίου), Κων/νο Τσιάρα (δασοφύλακα) και Άννα Σπίγκου (συντ. εκπαιδευτικό).
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τη συνέντευξη τύπου ο κ. Μπόλαρης, ο οποίος συνοδευόταν και από την ευρωβουλευτή και υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Χρυσούλα Παλιαδέλη, επισκέφθηκαν τον χώρο ανασκαφών στη Μεθώνη και τις αποθήκες του Μακρυγιάλου, τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου (για το οποίο ο κ. Μπόλαρης υπογράμμισε πως αποτελεί βέλτιστο παράδειγμα και είναι υποχρέωση της περιφέρειας να το στηρίξει), καθώς και την ΚΖ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων.
Η κα Παλιαδέλη ευχαρίστησε τον αρχαιολόγο Μάνθο Μπέσιο για την υποδοχή και την ξενάγηση και αναφέρθηκε στα πρόσφατα σημαντικά ευρύματα που συμπληρώνουν άγνωστες πτυχές της ιστορίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου