Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Τα φυτά των Θεών στο Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου





Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Τομέας Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο πρόγραμμα “Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές” της Διεύθυνσης Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας.

Σε συνέχεια της πιλοτικής δράσης του 2013, η οποία περιλάμβανε ενημερωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Πιερίας, για το 2014 έχει σχεδιαστεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα “Τα φυτά των θεών στο Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου”. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 με ώρα έναρξης 10.00 π.μ.

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν μαθητές της Γ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων του δήμου Δίου-Ολύμπου. Στόχος του προγράμματος είναι η κατανόηση της σχέσης του φυσικού περιβάλλοντος με τη μυθολογία και τη θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων και η ανάπτυξη του δεσμού των μαθητών με τα μνημεία της περιοχής, μέσα από βιωματικές μαθησιακές δραστηριότητες.

Υπεύθυνες σχεδιασμού και οργάνωσης της δράσης είναι η κα Σεμέλη Πινγιάτογλου, καθηγήτρια Αρχαιολογίας και η κα Μαρία Ιατρού, ΕΤΕΠ Τομέα Αρχαιολογίας. Για την υποστήριξη της δράσης έχει συσταθεί δίκτυο συνεργασίας με τοπικούς φορείς, όπως η ΚΖ΄ ΕΠΚΑ, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου και το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου