Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

26 Ιουνίου, Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών


Πλήθος δράσεων σε όλη την Ελλάδα

Πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα διοργανώνουν οι δομές και θεραπευτικές μονάδες του ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Το ΚΕΘΕΑ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» αλλάζει για μία ημέρα το Πεδίον του Άρεως μετατρέποντάς το από τις 12 το μεσημέρι, σε χώρο πολιτισμού, ψυχαγωγίας και ενημέρωσης για τα ναρκωτικά. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παρουσίαση βιβλίου, εικαστική έκθεση, προβολή βίντεο και ενημερωτικά περίπτερα. Στις 7 το απόγευμα θα ακολουθήσει συναυλία με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του Νίκου Τουλιάτου, Human Touch, Encardia, «Υπόγεια Ρεύματα», Κωνσταντίνου Βήτα και Χάικ Γιαζιτζιάν.

Επίσης στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει η μπάντα του ΚΕΘΕΑ «ΣΤΡΟΦΗ» και η ομάδα street work του ΚΕΘΕΑ «ΕΞΕΛΙΞΙΣ», που θα πραγματοποιήσει παρέμβαση ενημέρωσης και κινητοποίησης στους χρήστες που βρίσκονται στο Πεδίον του Άρεως.

Δεκαπενθήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Περι- ΔΙΑΒΑΣΗ στην πόλη» υλοποιεί από τις 15 Ιουνίου ως τις 4 Ιουλίου το ΚΕΘΕΑ «ΔΙΑΒΑΣΗ» στο πολιτιστικό στέκι του, στην πλατεία Αμερικής και σε διάφορους δήμους της Αττικής, με θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, αφήγηση παραμυθιών, θέατρο σκιών, κινηματογραφικές προβολές, φωτογραφική έκθεση και ενημερωτικές δράσεις. Μεταξύ άλλων οι δημιουργικές ομάδες θεάτρου, μουσικής, σκηνογραφίας και χορού του ΚΕΘΕΑ «ΔΙΑΒΑΣΗ» παρουσιάζουν παράσταση θεάτρου σκιών τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, στις 8 μμ, στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» (Ακαδημίας 3). Επίσης, την Παρασκευή 27/6 και την Παρασκευή 4/7 θα πραγματοποιηθεί φεστιβάλ αφήγησης «Παραμύθια για μικρούς και μεγάλους» στον χώρο του Πολιτιστικού Στεκιού του ΚΕΘΕΑ «ΔΙΑΒΑΣΗ».

Σήμερα και αύριο στο περίπτερο «συνΑθηνά», απέναντι από τη Βαρβάκειο λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο και γίνεται διανομή υγειονομικού υλικού από τον ΟΚΑΝΑ, με τη συμμετοχή των ΜΚΟ «Θετική Φωνή, «Κέντρο Ζωής», «Praksis», «Γιατροί του Κόσμου» και του Κέντρου Πρόληψης του δήμου Αθηναίων «ΑΘΗΝΑ- ΥΓΕΙΑ». Ενημερωτικό περίπτερο θα λειτουργήσει αύριο και στο Θησείο, απέναντι από τον Σταθμό του ΗΣΑΠ.

Επίσης, σήμερα στις 18:30, στο Πολιτιστικό Κέντρου Ευελπίδων του δήμου Αθηναίων διοργανώνεται εκδήλωση του Προγράμματος Υποστήριξης Οικογένειας του Κέντρου Υποδοχής, Ενημέρωσης και Προσανατολισμού του ΟΚΑΝΑ με σκοπό την ανάδειξη της σπουδαιότητας της συμμετοχής της οικογένειας στη θεραπεία της τοξικοεξάρτησης. Στον χώρο θα λειτουργεί έκθεση με έργα- αφίσες που πήραν μέρος στον διαγωνισμό, τον οποίο συνδιοργάνωσαν ο ΟΚΑΝΑ με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Συζήτηση με θέμα «Κοιτώντας πίσω από τα συναισθήματα: από την απογοήτευση στην αυτοπεποίθηση» διοργανώνεται σήμερα, στις 18:00, στο Κέντρο Πρόληψης των δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου «ΑΡΗΞΙΣ» (Σμύρνης 28, Αιγάλεω), ενώ το Κέντρο Πρόληψης του δήμου Περιστερίου «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ» θα πραγματοποιήσει αύριο την ίδια ώρα εκδήλωση στο νέο Άλσος Περιστερίου με ενημερωτικές παρεμβάσεις και δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Ενημερωτικό υλικό για την ευαισθητοποίηση του κοινού στο πρόβλημα των ναρκωτικών θα μοιράζεται στους δήμους Πετρούπολης, Ιλίου και Αγίων Αναργύρων- Καματερού από τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης «Φαέθων».
Στον Πειραιά το ΚΕΘΕΑ «ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ» διοργανώνει σήμερα, στις 18:00, τουρνουά ποδοσφαίρου στο δημοτικό γήπεδο του Αγίου Διονυσίου μεταξύ των μελών του θεραπευτικού προγράμματος και των ομάδων του Δικηγορικού Συλλόγου, των ΑΜΕΑ Πειραιά και του Συλλόγου Αστέγων.

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων και στη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, τα Γρεβενά, την Κοζάνη, την Πρέβεζα, τα Γιάννενα, την Άρτα, την Ηγουμενίτσα, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη, το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα, το Καρπενήσι, τη Θήβα, τη Λιβαδειά, το Αγρίνιο, την Καρδίτσα, τη Λάρισα, τον Βόλο, την Τρίπολη, την Πάτρα, την Καλαμάτα, τη Σπάρτη, τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο και την Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου