Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο . 3 έως 6 Ιουλίου 2014 στην Παραλία Κατερίνης



Στη χώρα μας θα φιλοξενηθεί το καλοκαίρι το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο. Τι αναφέρει η επιστολή της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FILA).


Στην αρχαία Ελλάδα η κλασική Παλαίστρα είχε μήκος 41 μέτρα, ήταν τετράγωνη εσωτερική αυλή οικίας στρωμένη με λεπτή άμμο. Τώρα πια το ταπί έχει αντικαταστήσει την άμμο, ωστόσο συνεχίζουν να διεξάγονται αγώνες πάλης στην άμμο.
Τα τελευταία χρόνια διεξάγεται κάθε καλοκαίρι στη χώρα μας φεστιβάλ πάλης στην άμμο με συμμετοχές από το εξωτερικό. Πλέον η παγκόσμια ομοσπονδία προχωρεί στην επισημοποίηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος πάλης στην άμμο ή beach wrestling.
Η πρώτη δοκιμαστική διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Ιουλίου στην παραλία της Κατερίνης.
Η επιστολή της FILA προς την ελληνική ομοσπονδία (ΕΟΦΠ) αναφέρει:
"Σε συνέχεια εγγράφων σας σχετικά με την ονομασία του προσεχούς Παγκοσμίου πρωταθλήματος Beach Wrestling, οι διευθύνοντες της FILA έκριναν ότι θα ήταν λογικό η ονομασία αυτής της διοργάνωσης να παραμείνει παγκόσμιο πρωτάθλημα διότι αυτή η ονομασία αναφέρεται στο υπογεγραμμένο συμφωνητικό. Αυτή η ονομασία όμως για την προσεχή διοργάνωση θα επανεξεταστεί εφόσον η συμμετοχή δεν θα είναι μεγάλη κατά τη διάρκεια αυτού του πρωταθλήματος. Επιβεβαιώνουμε λοιπόν ότι η ονομασία παγκόσμιο πρωτάθλημα παραμένει για τη διοργάνωσή σας, όπως μπορείτε να δείτε και στο καλαντάρι της FILA. Ελπίζοντας ότι έχουμε απαντήσει στο ερώτημά σας, εκφράζουμε αγαπητέ κ. Πρόεδρε, τους καλύτερους χαιρετισμούς μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου