Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ...

Μαλδίβες
Τα νησιά των Μαλδιβών που βρίσκονται στον Ινδικό Ωκεανό, φημίζονται για τα γαλαζοπράσινα νερά τους και την χρυσή άμμο τους. Αυτός ο τροπικός παράδεισος για όσους αγαπούν τις καταδύσεις, το σέρφινγκ ...

αλλά και τις απόλυτες στιγμές χαλάρωσης κινδυνεύει να χαθεί. Η  χώρα κατέχει το ρεκόρ της χαμηλότερης χώρας στον κόσμο, καθώς το μέγιστο επίπεδο του εδάφους είναι 2,3 μ. Η μεγαλύτερη άνοδος της στάθμης των υδάτων θα απειλήσει την ύπαρξη των Μαλδίβων. Οι πιο απαισιόδοξοι εκτιμούν ότι σε εκατό χρόνια από τώρα, οι Μαλδίβες θα βρίσκονται κάτω από τη θάλασσα.



Η Νεκρά Θάλασσα
Ή αλλιώς η Αλμυρά θάλασσα (περιέχει αλάτι σε ποσοστό 24%, δηλαδή μέχρι και δέκα φορές περισσότερο από το νερό της θάλασσας) είναι παγκοσμίως γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες και αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια λουόμενους. Οι επιστήμονες της δίνουν ακόμα 50 χρόνια ζωής, βλέποντας την στάθμη της να κατεβαίνει περίπου 1 μέτρο το χρόνο. Ο λόγος; Η συνεχής άντληση νερού των γειτονικών χωρών από τον Ιορδάνη ποταμό, που αποτελεί και την κύρια πηγή νερού της Νεκράς θάλασσας.



Τα νησιά Γκαλαπάγκος

Τα νησιά Γκαλαπάγκος, εκεί που ο Δαρβίνος ανέπτυξε την θεωρία του σύμφωνα με την οποία η γεωγραφική απομόνωση επηρέασε την απόκλιση των διαφόρων έμβιων ειδών, εκπέμπει SΟS λόγω της αύξησης του τουρισμού. Οι εκατομμύρια επισκέπτες που φτάνουν στο αρχιπέλαγος- αποτελούμενο από 13 ηφαιστειακής προέλευσης νησιά, 6 μικρότερα νησιά, και 107 βράχους και νησάκια- θέτουν σε κίνδυνο την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.



Phu Quoc, Vietnam

Αυτό το κρυφό-σχεδόν-τροπικό στολίδι που βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή του Βιετνάμ με τις απάτητες αμμουδιές, τους χωματόδρομους και τα παραδοσιακά σπίτια μπανγκαλόου δίπλα στο κύμα, ίσως δεν είναι ποτέ ξανά το ίδιο. Δυστυχώς, η κυβέρνηση εργάζεται ήδη για τη μετατροπή αυτού του παρθένου νησιού σε ένα σημαντικό τουριστικό θέρετρο με αεροδρόμιο,
λιμάνια και δρόμους.



Mullins Bay, Barbados
Το νησί με τις κατάλευκες παραλίες από ψιλή άμμο, τα τιρκουάζ και ήρεμα νερά της Καραιβικής και τους θεόρατους φοίνικες να το στολίζουν κινδυνεύει από τη διάβρωση. Ειδικά η παραλία Mullins Bay κοντεύει να εξαφανιστεί εντελώς λόγω της διάβροσης, με την κατάσταση να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο εξαιτίας των πολυτελών σπιτιών που χτίζονται στην κυριολεξία δίπλα στο κύμα.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου