Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Απολογισμός της δράσης ενάντια στην αξιολόγηση, που τη θεωρεί πρόσχημα για απολύσεις, αλλά και προαναγγελία νέων κινητοποιήσεων από την πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Μέτωπο ενάντια στην
αξιολόγηση έχει ανοίξει στα νοσοκομεία, με συνεχείς κινητοποιήσεις, τόσο "τοπικές" από σωματεία νοσοκομείων, όσο και πανελλαδικού συντονισμού.

Η ομοσπονδία των υγειονομικών (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέρει ότι: "Η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ θα εξαντλήσουν κάθε μορφή δράσης (απεργία – αποχή) ανεξάρτητα από κάθε δικαστική έκβαση. Καταγγέλλουμε τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που μέσω της δικαστικής οδού επιχειρεί να ποινικοποιήσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την ακύρωση της Αξιολόγησης. Συνεχίζουμε Δυναμικά – Μαζικά – Καθολικά τις δράσεις μας για ακύρωση της αξιολόγησης. Εμποδίζουμε τις Διοικήσεις με κάθε μέσο να προωθήσουν την αξιολόγηση.

Η καθολική μας ενυπόγραφη άρνηση έχει αποτελέσματα. Παρήλθαν οι καταληκτικές ημερομηνίες επιμερισμού των ποσοστών από τους Διοικητές, της παραλαβής των Φύλλων Αξιολόγησης και της Αυτοαξιολόγησης, χωρίς να συμμετάσχει ούτε ένας εργαζόμενος στη διαδικασία της Αξιολόγησης. Η ενυπόγραφη άρνηση είναι καθολική (πάνω από 40.000 υπογραφές).

Σε πολλά Νοσοκομεία δεν επιτρέψαμε στους Διοικητές να επιμερίσουν ποσοστά και στα 40 Νοσοκομεία που παρελήφθησαν τα Φύλλα Αξιολόγησης παραδόθηκαν στα Σωματεία ως ασυμπλήρωτα - απαράδεκτα με καθολική συμμετοχή. Δεν μας φοβίζουν τα οποιαδήποτε κατασταλτικά μέτρα που θα εφαρμόσουν Κυβέρνηση και Διοικούντες των Νοσοκομείων. Συνεχίζουμε δυναμικά – ενωτικά.

Συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, την ημέρα εκδίκασης της προσφυγής στο Εφετείο κατά της Απόφασης του Πρωτοδικείου να κηρύξει παράνομη την απεργία – αποχή από το καθήκον της Αξιολόγησης για διαδικαστικούς λόγους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου