Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Προβολή της Πιερίας προανήγγειλε η υπουργός Τουρισμού


Την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης των Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, ώστε σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού να προβληθεί ακόμα καλύτερα η περιοχή της
Πιερίας, προσεγγίζοντας μάλιστα κοινά στόχους για την προσέλκυση επισκεπτών που ψάχνουν -μεταξύ άλλων-την αυθεντική εμπειρία ενός τόπου, υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο της επίσημης τελετής έναρξης του Φεστιβάλ Ολύμπου χθες.

Μεταξύ άλλων η ίδια σε δηλώσεις της χαρακτήρισε την Πιερία ως έναν «μοναδικό τόπο» και σημείωσε ότι οι τρεις χώρες που τιμώνται στο πλαίσιο του φεστιβάλ και που είναι οι Ελβετία, Αυστρία και Γερμανία, μπορούν να μας μεταδώσουν την εμπειρία τους για την καλύτερη ανάπτυξη των μορφών τουρισμού που αφορούν τους ορεινό, περιβαλλοντικό και φυσιολατρικό.

Όπως πρόσθεσε, η Πιερία προσφέρεται σημαντικά για όσους ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες τουριστών.

Παράλληλα η ίδια χαρακτήρισε ως πολύ θετικό το γεγονός ότι η Πιερία βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι επισκέπτες στην περιοχή μπορούν να απολαύσουν τα τοπικά προϊόντα και την κουζίνα του νομού.

Κατά το σύντομο χαιρετισμό της στην επίσημη τελετή έναρξης του φεστιβάλ, η κ. Κεφαλογιάννη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εφαρμογή του θεσμού της τιμώμενης χώρας , σημειώνοντας ότι «με αυτήν τους την ενέργεια οι εμπνευστές της, υπενθυμίζουν σε όλους την ελληνική παράδοση φιλοξενίας».

Η τελετή έναρξης έγινε στους χώρους του Κέντρου Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Δίου στην Πιερία και η υπουργός Τουρισμού καλωσορίζοντας τις αξιότιμες προξενικές αρχές των χωρών Γερμανίας, Αυστρίας και Ελβετίας, ανέφερε ότι το εν λόγω Φεστιβάλ διοργανώνεται για 43 χρόνια. 

Τόνισε ότι η περιοχή στην οποία πραγματοποιείται η διοργάνωση, στο αρχαίο Δίον, είναι μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας και στην αρχαία Ελλάδα αποτελούσε την ιερή πόλη των Μακεδόνων.

Υπενθυμίζεται ότι το Φεστιβάλ Ολύμπου εγκαινιάστηκε απόψε με παράσταση σύγχρονου χοροθεάτρου - από το γερμανικό σχήμα «Μαμάζα» -.Η παράσταση δόθηκε στο αρχαίο Θέατρο του Δίου αμέσως μετά την επίσημη τελετή έναρξης του φεστιβάλ.

Από την πλευρά τους, οι τρεις τιμώμενες χώρες παρουσιάζουν στους χώρους του Κέντρου Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Δίου τρεις εικαστικές εκθέσεις οι οποίες εγκαινιάστηκαν επίσης αμέσως μετά την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ απόψε το βράδυ.

Ειδικότερα, η Γερμανία σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της πόλης Trier, παρουσιάζει σειρά χαρακτικών με τίτλο «Μείνε! Η Αρκαδία ως θέμα στη χαρακτική μεταξύ 1490 και 1830». 

Η έκθεση αυτή που βασίζεται στη Συλλογή Χαρακτικών του Πανεπιστημίου του Τρίερ αναπαριστά, βάσει πενήντα επιλεγμένων αριστουργημάτων από το χρονικό διάστημα μεταξύ 1490 και 1830, την εξέλιξη της αρκαδικής εικόνας σε όλη την πολυπλοκότητά της.

Η Αυστρία με αφορμή τη συμπλήρωση προ διετίας των 150 χρόνων από τη γέννηση του πρωτοπόρου εικαστικού του μοντερνισμού Γκούσταβ Κλιμτ, παρουσιάζει έκθεση για το εικαστικό στίγμα του βιεννέζου καλλιτέχνη, ενώ η Ελβετία παρουσιάζει φωτογραφικά έργα από το αρχείο του γνωστού στην Ελλάδα Ελβετού φωτογράφου Φρεντ Μποϊσονά (1858-1946) με θέμα τον Όλυμπο.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν σε σειρά χώρων του νομού (το αρχαίο θέατρο του Δίου, το κάστρο του Πλαταμώνα, το Αγιονέρι του αρχαιολογικού πάρκου του Δίου, το Κέντρο των Μεσογειακών Ψηφιδωτών, το Βυζαντινό ναό της Παναγίας στην Κονταριώτισσα, τα δημοτικά ανοιχτά θέατρα της Κατερίνης και του Κολινδρού).

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται στις 30 Αυγούστου.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου