Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Μαθήματα Ποντιακής Διαλέκτου σε Κατερίνη και Έδεσσα

                   
Ο Δήμος Κατερίνης επιθυμώντας να ενισχύσει την προσπάθεια  για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και των ελληνικών διαλέκτων, διοργανώνει για πρώτη φορά τμήματα εκμάθησης της Ποντιακής διαλέκτου μέσω των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Η συμμετοχή στα τμήματα Διδασκαλίας της Ποντιακής Διαλέκτου είναι δωρεάν. Τα μαθήματα δύναται να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, οι οποίοι επιθυμούν «να μαθάνουν να καλατσεύουν Ποντιακά!».

Για την ένταξη ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η προσκόμιση φωτοαντίγραφου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου στο Δημαρχείο Κατερίνης (1ος όροφος), γραφείο 15.

Δηλώσεις συμμετοχής από 1 – 15 Οκτωβρίου 2014.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2351352021 καθώς και στο δικτυακό τόπο www.katerini.gr.

ΕΔΕΣΣΑ

Ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας "Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς" ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου ότι από φέτος στα πλαίσια δράσεων των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των δήμων, θα λειτουργήσουν και τμήματα εκμάθησης Ποντιακής διαλέκτου διάρκειας 150 ωρών.

Στόχος μας είναι να λειτουργήσει και στο δήμο Έδεσσας τμήμα, καθώς και στους υπόλοιπους δήμους του νομού μας.

Για να λειτουργήσει τμήμα, απαιτείται ελάχιστος αριθμός 12 εγγραφέντων. Εάν υπάρξουν περισσότερες αιτήσεις, θα λειτουργήσει και 2ο τμήμα.

Ήδη έχουν εξαγγελθεί από τον Δήμο τα προγράμματα και αναμένονται οι αιτήσεις για συμμετοχές και η δημιουργία τμημάτων.

Δηλώσεις συμμετοχής Αικατερίνη Αθανασίου, Δημαρχείο, γραφείο 17, τηλ. 2381350758, email athanasiou.k@edessa.gr


Μαθήματα επίσης και σε: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου