Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας‏ :«Η καινοτομία μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή, την εξωστρέφεια και την ερευνητική δραστηριότητα»

ΦΩΤΟ : Θεοδοσίου Ε
                                                                                 

Δ. Λακασάς «Η καινοτομία μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή, την εξωστρέφεια και την ερευνητική δραστηριότητα»

Συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ Α.Ε.) είχε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (ΥΠΑΑΝ), Νίκος Δένδιας.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παραβρέθηκε και ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, παρουσιάστηκε η δραστηριότητα της ΑΖΚ ΑΕ και ειδικότερα το πρόγραμμαThessaloniki Smart up Innovation Hub με την ενδυνάμωση 28 νεοφυών επιχειρήσεων. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΑΖΚ, Δημήτρης Λακασάς, η στρατηγική του φορέα συνοψίζεται στο τετράπτυχο Ερευνώ-Παράγω-Εξάγω-Καινοτομώ και στηρίζεται στο μοντέλο του τριπλού έλικα, ως συντονιστή της ακαδημαϊκής, επιχειρηματικής και της ερευνητικής κοινότητας. Επιπλέον, ο κ. Λακασάς πρότεινε στον υπουργό Ανάπτυξης τη λειτουργία στην ΑΖΚ τριών συστάδων επιχειρήσεων που θα αφορούν τους τομείς της αγροδιατροφής, των δομικών υλικών και της ναυσιπλοΐας. «Η καινοτομία μπορεί να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό ανάπτυξης έτσι ώστε να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία της παραγωγής, της εξωστρέφειας και της ερευνητικής δραστηριότητας», σημείωσε ο πρόεδρος της ΑΖΚ και υπογράμμισε πως η συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του ΥΠΑΑΝ μπορεί να αυξήσει ως και 40% την αποτελεσματικότητα του τριπλού έλικα, σε συνδυασμό με τις νέες μορφές  χρηματοδότησης και την ενεργοποίηση και ενδυνάμωση νέων εργαλείων. 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου