Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Το Oktoberfest αναβιώνει στη Θεσσαλονίκη

Πάνω από 6.000 οι επισκέπτες του

Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη (από τις 11 το πρωί) η γιορτή του Oktoberfest, που έχει τις ρίζες της στο 1800 και προσελκύει εκατομμύρια άτομα στο Μόναχο.

Το Θεσσαλονικιώτικo Oktoberfest διοργανώνεται στην αυλή της Γερμανικής Σχολής και ξεπερνάει σε επισκεψιμότητα τους 6.000 ανθρώπους. Έχει κι αυτό βαθιές ρίζες στην ιστορία και θεωρείται πλέον θεσμός, καθώς πραγματοποιείται από το 1887.

Σήμερα, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, όπως είπε σε Συνέντευξη Τύπου η ψυχή της διοργάνωσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Αστέριος Κρεμέτης, το Oktoberfest είναι ένα σημείο αναφοράς για την Ελληνογερμανική Κοινότητα. «Αυτό που επίσης παρατηρώ και χαίρομαι να το ακούω, είναι πως πια το Octoberfest αποτελεί και ένα σημείο συνάντησης για τη γενιά που στο παρελθόν έζησε και εργάστηκε στη Γερμανία\», επεσήμανε ο κ.Κρεμέτης.

Όπως ανέφερε και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Εφορείας του σχολείου Γιώτα Πολυχρονίδου, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν διάφορες βαυαρέζικες πατροπαράδοτες γαστρονομικές λιχουδιές, ποικίλα είδη μπύρας και να απολαύσουν μουσική πνευστών από 4μελή παραδοσιακή ορχήστρα πνευστών από το Γκρατς της Αυστρίας («4Βuam»), που θα έρθει στην Ελλάδα ειδικά γι’ αυτό το λόγο.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και του γερμανικού προξενείου Θεσσαλονίκης ενώ στηρίζεται και από τον Σύλλογο Αποφοίτων της Σχολής. Φέτος, σύμφωνα με τον Δημήτρη Φινοκαλιώτη, εκπρόσωπο του Συλλόγου Αποφοίτων, θα υπάρχει ειδικός χώρος συνάντησης για τους αποφοίτους της Σχολής, σε μια προσπάθεια που γίνεται όποιος από αυτούς θέλει να προβάλει την επιχείρησή του και να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις.

Στο Μόναχο, η 179η διοργάνωση ξεκίνησε στις 20 Σεπτεμβρίου και θα λήξει στις 5 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου