Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Με κάθε επισημότητα ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940 στην Κατερίνη

http://lefteria.blogspot.gr



       Με λαμπρότητα ξεκίνησαν και φέτος οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 74ης ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940 στην πόλη της Κατερίνης, τιμώντας όλους εκείνους τους πατριώτες, που με φιλοπατρία, αυταπάρνηση, θάρρος, αυτοπεποίθηση, ομοψυχία και απαράμιλλο ηρωισμό ανταποκρίθηκαν στο εθνικό χρέος, όρθωσαν το ανάστημα τους, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας.

Τη...

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014, στις 12 το μεσημέρι, στο Μνημείο της πλατείας Ελευθερίας, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κομμάτων, συλλόγων και σωματείων.

Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκπροσώπησε το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκπροσώπησε το 1ο ΓΕΛ Κατερίνης.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στεφάνι κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε.Πιερίας, κ. Απόστολος Τζόβας. Στεφάνι επίσης κατέθεσε
εκπρόσωπος της ΝΟΔΕ, του ΛΑΟΣ, του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ" και του Αθλητικού Μορφωτικού Σωματείου ΄΄SPORTLAND ΝΙΚΗΡΟΦΟΣ΄΄.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται, την Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014, με την τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης στις 10.30 π.μ. Στη συνέχεια στις 11.οο π.μ. θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δκτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δκτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης και από εκπροσώπους της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, των Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Θυμάτων Πολέμου, του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και Παραρτημάτων Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης. Ακολούθως θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης – Χατζόγλου, η καθιερωμένη μεγάλη παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων, Ναυτοπροσκόπων και Συλλόγων. Μετά τη λήξη της παρέλασης στην πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιηθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου