Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη η εκδήλωση της Πιερικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ

 Εκδήλωση της Πιερικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ με θέμα: «Το έργο: Δίκτυο Τοπικής/Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης ως καθοριστικό εργαλείο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στις Περιφέρειες της Μαύρης Θάλασσας»

            Το πρωί της Πέμπτης, 20 Νοεμβρίου 2014, η Πιερική Αναπτυξιακή ΑΕ  ΟΤΑ πραγματοποίησε εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με θέμα: «Το έργο: Δίκτυο Τοπικής/Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης ως καθοριστικό εργαλείο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στις Περιφέρειες της Μαύρης Θάλασσας (Black Sea LRED - Net)».
            Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των εταίρων – χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, συγκεκριμένα από τις χώρες περιμετρικά της Μαύρης Θάλασσας, της Αρμενίας, της Μολδαβίας, της Γεωργίας και της Βουλγαρίας. Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Πρόεδρος της Πιερικής Αναπτυξιακής, Σοφία Μαυρίδου απηύθυνε χαιρετισμό στους επισκέπτες από τις γείτονες χώρες και καλωσόρισε τους παρευρισκομένους. Συμμετέχοντες της εκδήλωσης ήταν το μέλος του Δ.Σ. της Πιερικής Αναπτυξιακής, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ράχης, Ντούρος Δημήτρης, στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, φορείς και επιχειρηματίες των περιοχών εξειδίκευσης, καθώς επίσης και στελέχη της Πιερικής Αναπτυξιακής, υπεύθυνα για την υλοποίηση του έργου.
            
Θέμα της εκδήλωσης αποτέλεσε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων των ασκήσεων τοπικής οικονομικής ανάπτυξης, καθώς και οι πρωτοβουλίες για τη δημιουργία οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων μεταξύ των φορέων από τις χώρες που συμμετέχουν στο έργο. Απώτερος στόχος είναι να δημιουργηθούν ισχυροί δεσμοί, οι οποίοι θα οδηγήσουν σε πολυεπίπεδες συνεργασίες, θα αναπτυχθούν νέες καινοτόμες πρωτοβουλίες,  θα ενεργοποιηθούν νέοι τρόποι παροχής υπηρεσιών, θα δημιουργηθούν νέες επιχειρηματικές δράσεις.
            Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πιερικής Αναπτυξιακής, όπως αυτά παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, οι τρεις περιοχές, οι οποίες συμμετείχαν στις ισάριθμες ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν, είναι το Λιτόχωρο, το Δίον και η Πέτρα – Πιέρια. Όσον αφορά στην ανάλυση των αποτελεσμάτων, τα συμπεράσματα που προέκυψαν είναι κυρίως, ότι αναδείχθηκαν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των περιοχών, έγινε αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης, εντοπίστηκαν από κοινού οι ευκαιρίες και τα προβλήματα των κυριότερων κλάδων της τοπικής οικονομίας, καθώς επίσης παρουσιάστηκαν και οι προτάσεις των τοπικών παραγόντων και εμπλεκομένων φορέων.
  
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Πιερική Αναπτυξιακή (τηλ. επικοινωνίας: 2351027541).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου