Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ


Διδασκαλία της μουσικής αλλά και παιχνίδι συνδυάζει το ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ που υλοποιεί εδώ και δύο χρόνια το τμήμα χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης για τους μικρούς φίλους της μουσικής τέχνης. Η μουσική αυτή
προπαιδεία δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας να γνωρίσουν την τέχνη των ήχων και του ακουστικού μέτρου μέσα από το παιχνίδι και τη ψυχαγωγία.

      Το εκπαιδευτικό αυτό μέσο αποτελεί το ιδανικότερο εργαλείο εκμάθησης της μουσικής αρμονίας στις μικρές ηλικίες. Συνδυάζει τη γνωριμία με τις νότες και τα ακούσματα αλλά και την άσκηση του σώματος μέσα από την κίνηση, το παιχνίδι και το χορό.

      << Η ιδέα υλοποίησης του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια, όταν οι γονείς ερχόμενοι στις πρόβες της χορωδίας συνοδεύονταν από τα παιδιά τους. Κρίναμε ότι τα παιδιά έπρεπε να απασχολούνται ώστε οι γονείς-χορωδοί να πραγματοποιούν ανεμπόδιστα τις πρόβες τους. Έτσι δημιουργήσαμε αυτή την μουσική προπαιδεία, διαπιστώνοντας στην συνέχεια ότι τα παιδιά αποδέχθηκαν και γοητεύτηκαν από την πρόταση που παράλληλα τα μυεί στη μουσική. Μέσα από διάφορες δραστηριότητες τα παιδιά απολαμβάνουν το παιχνίδι, τη χειροτεχνία και το χορό. Η πρόσκληση είναι ανοικτή και για γονείς που δεν είναι μέλη της χορωδίας.>> επισημαίνει η υπεύθυνη του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ και μέλος της διοίκησης της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Ειρήνη Βενετσάνου.

      Το εκπαιδευτικό και μουσικό πρόγραμμα επιμελείται η δασκάλα μουσικής Άννα Κέκελη.

      Το πρόγραμμα υλοποιείται κάθε Παρασκευή στις 7:30 μ.μ. στο κτίριο της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στην πλατεία Πολιτισμού της πόλης μας.

      Τα παιδιά του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ θα επισκεφθούν στις 7 Δεκεμβρίου 2014 το χωριό του Αϊ Βασίλη στη Δράμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου