Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Χωρίς ημερομηνία για επιστροφή της τρόικα έκλεισαν οι επαφές στο Παρίσι





Αγεφύρωτες παραμένουν οι διαφωνίες μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικα για ορισμένα σημαντικά ζητήματα της αξιολόγησης, παρά τις διήμερες διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής αποστολής και της τριμερούς στο Παρίσι.

Όπως μεταδίδουν τα πρακτορείο Bloomberg και Reuters, η ημερομηνία επιστροφής της τρόικα στην Αθήνα δεν έχει ακόμα οριστεί, τη στιγμή που στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για ολοκλήρωση της αξιολόγησης ως το τελευταίο τακτικό Eurogroup του έτους, στις 8 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Bloomberg στο Παρίσι, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα υποστήριξε πως οι επαφές μεταξύ των δυο πλευρών θα συνεχιστούν, χωρίς όμως να υπάρχουν πληροφορίες για σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό σημείο απόκλισης παραμένει το δημοσιονομικό κενό του 2015, παρά το γεγονός ότι μετά από περισσότερες από 14 ώρες συζητήσεων στη γαλλική πρωτεύουσα υπήρξε σύγκλιση σε άλλα εκκρεμή θέματα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι δανειστές επιμένουν πως η Αθήνα αντιμετωπίζει δημοσιονομικό κενό που υπερβαίνει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ για το επόμενο έτος. Την Παρασκευή, η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή ισοσκελισμένο προϋπολογισμό χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τρόικα.

Σύμφωνα με προγενέστερη ενημέρωση του υπουργείου Οικονομικών, η ελληνική πλευρά υποστήριξε σε όλα τα θέματα τις θέσεις της και κατέθεσε τεκμηριωμένα επιχειρήματα σε μια επίμονη και σκληρή διαπραγμάτευση.

Στόχος της κυβέρνησης παραμένει η επιτυχημένη ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, δεδομένου ότι ο επικεφαλής της ευρω-ομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έχει διαμηνύσει πως το «κλείσιμο» της αξιολόγησης είναι προϋπόθεση προκειμένου να αρχίσουν οι συζητήσεις για τη μετά μνημόνιο εποχή και τη νέα σχέση των δανειστών με την Ελλάδα.

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου