Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Συνελήφθη ο Αλβανός πιστολέρο Αρμπέρ Μπάκο που έσπειρε τον τρόμο στον Πειραιά

Συνελήφθη ο Αλβανός πιστολέρο Αρμπέρ Μπάκο που έσπειρε τον τρόμο στον Πειραιά

Στα χέρια της Αστυνομίας ο Αλβανός που τραυμάτισε 15 άτομα σε μπαρ στο Μικρολίμανο - Συνελήφθη στο Γουδί έπειτα από επιχείρηση των ΕΚΑΜ - Δεν έφερε αντίσταση - Βασίλης Κικίλιας: «Μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα» 

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο Αλβανός πιστολέρο Αρμπέρ Μπάκο ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου έσπειρε τον τρόμο σε μπαρ στο Μικρολίμανο του Πειραιά πυροβολώντας μέσα σε μπαρ και τραυματίζοντας 15 θαμώνες.



Έπειτα από αστραπιαία επιχείρηση των ΕΚΑΜ, περίπου στις 12:30 το μεσημέρι, ο Αλβανός κακοποιός συνελήφθη σε διαμέρισμα στο Γουδί, επί της οδού Αγίας Λαύρας 36, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Θωμά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ είχε κινητοποιήσει ακόμη και το ελικόπτερο της αστυνομίας στο πλαίσιο της επιχείρησης που εξελίχθηκε σε συνθήκες απόλυτης μυστικότητας.










Η στιγμή της σύλληψης του Αλβανού πιστολέρο Αρμπέρ Μπάκο






Αυτή είναι η πολυκατοικία, στο υπόγειο της οποίας έμενε ο Αλβανός μακελάρης



Όπως έγινε γνωστό, οι άντρες της Αστυνομίας παραβίασαν την πόρτα του ισογείου διαμερίσματος στο οποίο βρισκόταν ο δράστης και έριξαν μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Στη συνέχεια, μια ομάδα των ΕΚΑΜ εισήλθε στο σπίτι στο οποίο διέμενε ο κακοποιός. Εκείνη την ώρα ο Αλβανός ήταν ξαπλωμένος στον καναπέ, ενώ ο 23χρονος ομοεθνής του -ο οποίος εργάζεται ως ελαιοχρωματιστής- βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο.

Ο Αρμπέρ Μπάκο αιφνιδιάστηκε, αλλά δεν έφερε καμία αντίσταση στις αρχές, ωστόσο, 23χρονος επιχείρησε να ξεφύγει και προσπάθησε να πηδήξει από το μπαλκόνι του σπιτιού.









Ο Αλβανός μακελάρης, ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου γάζωσε με το καλάσνικόφ του το μπαρ «έτσι απλά, ελληνάδικο» βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμα που έκαναν έφοδο τα ΕΚΑΜ μαζί με ακόμη ένα άτομο το οποίο ακόμη δεν έχει ταυτοποιηθεί.





Αυτή την ώρα ο παρανοϊκός Αλβανός βρίσκεται στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την ανεύρεση άλλων δύο Αλβανών οι οποίοι κάλυπταν τον Αρμπέρ Μπάκο.

Επίσης, το απόγευμα ξεκίνησαν έρευνες και στο Μικρολίμανο, από ομάδα βατραχανθρώπων και άντρες της Ομάδας Ειδικών Αποστολών, καθώς ο κακοποιός φέρεται να αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι μετά το αιματηρό περιστατικό, πέταξε το καλάσνικοφ με το οποίο τραυμάτισε 15 άτομα, στη θάλασσα.



Βασίλης Κικίλιας: «Μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα» 


Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας μέσω του Twitter του συνεχάρη την ελληνική αστυνομία για τη σύλληψη του Αλβανού κακοποιού. «Συγχαίρω την ΕΛ.ΑΣ. για τη σωστά σχεδιασμένη & αναίμακτη σύλληψη του επικίνδυνου δράστη του Πειραιά. Μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα».




«Ο Αλβανός ήρθε στην ταβέρνα μου λίγο πριν τη σύλληψή του»

Ότι ο Αλβανός πιστολέρο επισκέφτηκε το κατάστημά του, στις 9:30 το πρωί, λίγες μόνο ώρες πριν από τη σύλληψή του, ισχυρίζεται ο την ίδια ώρα ο ιδιοκτήτης μιας ταβέρνας.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας, ο οποίος απεικονίζεται στο παρακάτω βίντεο να μιλάει στο protothema.gr, ο Αλβανός πήγε στο κατάστημά του και παρήγγειλε μια Coca-Cola.

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης είχε και μια σύντομη συζήτηση με τον κακοποιό, ενώ όταν τον ρώτησε αν είναι Αλβανός, εκείνος το αρνήθηκε και του απάντησε ότι κατάγεται από την Ρουμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου