Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Η γενιά των 30 στη νέα Βουλή!

ΖΗΣΗΣ ΖΑΝΝΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΙΕΡΙΑ
Στα 32 του χρόνια έγινε ο πρώτος βουλευτής του χώρου της Αριστεράς που εκλέγεται στην Πιερία έπειτα από 56 ολόκληρα χρόνια (τελευταίος ήταν ο Χ.Μπούσιος της ΕΔΑ το 1958), αλλά και ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής που έχει εκλεγεί ποτέ στον συγκεκριμένο νομό.
Ο φαρμακοποιός Ζήσης Ζάννας τα έκανε όλα νωρίς. Εντάχτηκε από έφηβος στον Συνασπισμό και σε ηλικία 26 ετών εκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Σήμερα είναι ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία, παραμένει μέλος της Κ.Ε. του κόμματος, ενώ συμμετέχει και στην επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας. Κατοικεί στην Κατερίνη, διατηρεί φαρμακείο στον Κορινό Πιερίας, είναι μέλος του Δ.Σ. του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου και αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ενώ παράλληλα κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας.

«Συμμετέχω από μικρός στους αγώνες της Αριστεράς και το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί την ιστορική δικαίωσή τους. Οι αγώνες είναι συλλογικοί, αλλά δεν σας κρύβω πως και ατομικά η εκλογή μου στο Κοινοβούλιο μου προκαλεί ιδιαίτερα ευχάριστο συναίσθημα. Είναι μεγάλη η ικανοποίηση όταν βλέπεις ότι έχεις την λαϊκή αποδοχή και νομιμοποίηση», είπε στο «Έθνος».
Λόγω της επαγγελματικής του εμπειρίας, ο νεαρός βουλευτής φιλοδοξεί να συμβάλλει, αν του ζητηθεί, με τις δικές του ιδέες στην διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου της νέας κυβέρνησης στον χώρο της υγείας.
«Η βασική μας προτεραιότητα είναι η δυνατότητα πρόσβασης όλων των Ελλήνων στον χώρο της δημόσιας υγείας και του φαρμάκου, στο πλαίσιο του προγράμματός μας», επισήμανε. Για τον τόπο του, το νομό Πιερίας, θεωρεί πως έχει πληγεί σοβαρά από τις πολιτικές των τελευταίων ετών και θα επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης και στη διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη προς την ανάπτυξη με «οδηγό» την αγροτική οικονομία, τον τουρισμό, τη μεταποίηση και το ελεύθερο επάγγελμα.

http://gr.euronews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου