Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Περισσότεροι από 1500 παραγωγοί της Πιερίας ενημερώθηκαν για τη νέα Κ Α Π από τις παρουσιάσεις της Π.Ε. Πιερίας


Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι παρουσιάσεις  για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2015-2020, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με τις τοπικές δημοτικές αρχές και τις Ομάδες καπνού.

Με σκοπό την ενημέρωση των παραγωγών, οι ομιλίες διοργανώθηκαν σε Βροντού, Αιγίνιο, Λόφο, Μοσχοπόταμο, Κορινό, Ρητίνη, Κολινδρό αλλά και στην πόλη της Κατερίνης, από τις 18 Μαρτίου 2015 έως τις 16 Απριλίου 2015.


Περισσότεροι από 1.500 Πιεριείς παραγωγοί έλαβαν γνώση για όσα προβλέπει η νέα ΚΑΠ και αφορούν το μέλλον τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Τις άρτια οργανωμένες  παρουσιάσεις για τη νέα ΚΑΠ επιμελήθηκαν οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ.κ. Γ.Κούκουλης και Γ.Χλιούμης, που προέβαλαν σχετικές διαφάνειες και ανέλυσαν διεξοδικά τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2015-2020, απαντώντας και σε ερωτήσεις που έθεταν οι παρευρισκόμενοι παραγωγοί.

Το κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας,  κα  Σοφία Μαυρίδου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,  κ. Δημήτρη Τσιμήτρη, τον Επιστημονικό Συνεργάτη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρη Ρουκά, την Προϊσταμένη της ΔΑΟΚ, κ. Ευδοκία Κίτσιου και τους προαναφερθέντες γεωπόνους, με γνώμονα τη στήριξη και του πρωτογενή τομέα μέσα από το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων, έλαβε τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία ενημέρωσης των Πιεριέων παραγωγών, η επιτυχία της οποίας αποδεικνύεται από τη μεγάλη συμμετοχή και τις θετικές εντυπώσεις των παρισταμένων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, επεσήμανε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας υποστηρίζει υπεύθυνα τους παραγωγούς, σέβεται  τους κόπους τους και υπερασπίζεται το εισόδημά τους, επιδιώκοντας  να συμβάλει στην ενημέρωσή τους προκειμένου να διασφαλίσουν την παραγωγή τους αλλά και να προβάλουν και να προωθήσουν καλύτερα  τα τοπικά προϊόντα.

Η κα Μαυρίδου προανήγγειλε την έναρξη νέου κύκλου ενημερωτικών εκδηλώσεων για εξειδικευμένα θέματα γεωργικών εφαρμογών που αναμφισβήτητα θα ενδιαφέρουν τους παραγωγούς και δεν παρέλειψε να εκφράσει τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες της στους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, για τις άψογες παρουσιάσεις, αφιερώνοντας αρκετό από  τον προσωπικό τους χρόνο, καθώς όλες οι ενημερωτικές εσπερίδες πραγματοποιήθηκαν απογευματινές ώρες.

Να σημειωθεί  ότι,  η παρουσίαση της νέας ΚΑΠ (2015-2020) έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Άλλωστε, οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στο αρμόδιο τμήμα της ΔΑΟΚ  τηλ: 2351351310, για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου