Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕΘΩΝΗΣ


                                                                                                        Αξιότιμοι κάτοικοι και φορείς της Μεθώνης,

Αγαπητοί Συνδημότες,
Ως Δημοτική Αρχή σας διαβεβαιώνουμε πως δεν υπάρχει καμιά αντιδικία με την περιοχή της Μεθώνης και φυσικά καμιά διάθεση παραχάραξης και ακύρωσης της ιστορίας και της εκκλησιαστικής παράδοσης που αφορά τον τόπο διέλευσης του Αποστόλου Παύλου και τις εκδηλώσεις που γίνονται στη μνήμη του. Απεναντίας, εμπλουτίζουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις με την καθιέρωση «Αγώνα Δρόμου», για να οριοθετήσουμε με πιο αισθητό τρόπο «το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου» και να ιχνογραφήσουμε, μέσω του ετήσιου αυτού θεσμού, την πορεία του προβάλλοντας όλα τα μέρη του δήμου μας, απ’ όπου διήλθε ο Απόστολος των Εθνών.

Με τις πρόσθετες αυτές εκδηλώσεις θέλουμε να αναδείξουμε ακόμη εντονότερα την ιστορικότητα και πνευματικότητα της περιοχής μας και να δώσουμε έτσι ευρύτερες διαστάσεις στην αναβίωση του σημαντικού αυτού γεγονότος, που τιμά συνολικά τον δήμο μας. Κάθε άλλη σκέψη ή υπόνοια για αλλοίωση των πραγματικών δεδομένων είναι έξω από τις δικές μας προθέσεις και πολιτικές επιλογές και επομένως δεν υπάρχει αντικειμενικά «χώρος» για αντιπαράθεση, τη στιγμή που η οργάνωση των εκδηλώσεων δεν ανατοποθετεί ούτε ανατρέπει τα ιστορικά και εκκλησιαστικά δεδομένα και δεν αντιστρατεύεται την ιστορική αλήθεια και τις μαρτυρίες της εκκλησιαστικής και χριστιανικής μας παράδοσης και ζωής. Σκοπός της διοργάνωσης είναι λοιπόν η προβολή των τόπων διέλευσης και κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία, και όχι η υποβάθμιση της Μεθώνης ως εξέχοντος σημείου διέλευσης και κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου.
Ειλικρινά, διευκρινίζουμε προς όλους με καλή πίστη και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι τίποτε δεν αναιρείται απ’ ό,τι ως σήμερα ισχύει, παραδίδεται και εορτάζεται. Το γεγονός ότι με υπόδειξη του Ποιμενάρχη μας Γεωργίου ορίστηκε, για τη φετινή εναρκτήρια διαδρομή, ως αφετηριακό και καταληκτικό σημείο η Αρχαία Πύδνα, δεν προκαθορίζει ούτε σηματοδοτεί κάποια ιστορική και εκκλησιαστική ανατροπή. Άλλωστε συμφωνήσαμε πως η διαδρομή αυτή θα μεταβάλλεται κάθε χρόνο, για να αποτελέσει τον οδοδείκτη στην ιχνηλασία των βημάτων απ’ όπου πέρασε ο Απόστολος των Εθνών.
   Καμιά ανησυχία δεν πρέπει να διακατέχει τους συνδημότες μας κατοίκους της Μεθώνης, γιατί ο δήμος δεν είναι «ερευνητικό κέντρο», ιστορικό ή εκκλησιαστικό, ούτε έχει κάποια τέτοια αρμοδιότητα, για να μπορεί να μεταβάλει την ιστορική αλήθεια και τα εκκλησιαστικά δεδομένα. Σέβεται ωστόσο και τις προτάσεις του Επισκόπου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα, που επιθυμεί να λαμπρύνει και να εμπλουτίσει το περιεχόμενο των διαφόρων θρησκευτικών εκδηλώσεων.

                                                            Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού

                                                             Ευάγγελος Β. Λαγδάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου