Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Oι τροφές που πρέπει να καταναλώνετε για να έχετε μνήμη «ελέφαντα»

Οι τροφές που πρέπει να καταναλώνετε για να έχετε μνήμη «ελέφαντα»

Είχατε κανονίσει καφέ και το ξεχάσατε;Γενικώς, τον τελευταίο καιρό θυμάστε μόνο τα βασικά και αυτό με δυσκολία; Μην αγχώνεστε, αυτές είναι οι νέες συνθήκες ζωής, αφού οι γρήγοροι ρυθμοί της σας θέλουν να τρέχετε και να μην προλαβαίνετε. 
Το μυαλό σας είναι «φορτωμένο» με πολλές πληροφορίες και για αυτό συχνά πυκνά κατεβάζει τα... ρολά του.
Δείτε, λοιπόν, 4 τροφές με τις οποίες μπορείτε να ενισχύσετε τη μνήμη σας και να μη χρειαστεί να ξαναζητήσετε συγνώμη για την κακή της... κατάσταση.

Μύρτιλα: Τα γνωστά ως και blueberries, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Tufts, περιέχουν τις ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι αρκετά ωφέλιμες για τον εγκέφαλό σας. Με λίγα λόγια, προστατεύουν τα κύτταρα του εγκεφάλου από την οξείδωση και ενισχύουν την επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων του εγκεφάλου. Εσείς ακόμη να γεμίσετε ένα μπολ με...blueberries;
35276325 9498e
Ελαιόλαδο: Πρέπει να αισθάνεστε αρκετά τυχεροί που ζείτε σε μία χώρα σαν την Ελλάδα. Οι ελιές της προσφέρουν το καλύτερο λάδι που υπάρχει σε όλον τον κόσμο και πολλοί θα ήθελα να το έχουν στην κουζίνα τους. Είναι μια εξαιρετική πηγή πολυφαινολών, ισχυρών αντιοξειδωτικών που μπορούν να «σηκώσoυν» τοίχο σε όποια ασθένεια σχετίζεται με τα προβλήματα της μνήμης.
getty-505595325-olive-oil-larry-dale-gordon 5ae16
Πράσινα λαχανικά: Η σαλάτα και ιδιαίτερα τα πράσινα λαχανικά κρίνονται απαραίτητα για την... υγεία σας. Τα χόρτα, το σπανάκι, το μαρούλι και το λάχανο έχουν αποδειχθεί ότι βοηθάνε αρκετά τη μνήμη να μείνει σε εγρήγορση, λόγω της βιταμίνης Κ που περιέχουν. Μην ξεχνάτε οπότε, να έχετε πάντα ένα μπολ με σαλάτα ως συνοδευτικό για τα γεύματά σας. Πρασινίστε το... τραπέζι σας και δείτε τα πράγματα τριγύρω σας να αλλάζουν ριζικά.
getty-94116770-collard-greens-jennifer-levy e426f
Θαλασσινά: Τα ψάρια περιέχουν Ω3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D. Αν μέχρι τώρα δεν είχε τύχει ποτέ να το ακούσετε, σας διαβεβαιώνουμε πως ο τόνος, ο σολομός και άλλου είδους θαλασσινά μπορούν να μειώσουν ως και 30% τις πιθανότητες για εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ. Το ξέρουμε ότι ίσως και να προτιμάτε λίγο περισσότερο το κρέας, αλλά δώστε τους μία θέση στο τραπέζι σας 2 φορές την εβδομάδα.
tumblr lcvkbpMz0I1qayvcwo1 1280 0cce6
queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου