Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Με Μπρόουτον ή Λοκομοτίβ Ζάγκρεμπ ο ΠΑΟΚ


Με Μπρόουτον ή Λοκομοτίβ Ζάγκρεμπ ο ΠΑΟΚ                                                                                                                                                                                                    Το νικητή του ζευγαριού Μπρόουτον - Λοκομοτίβ Ζάγκρεμπ θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο των προκριματικών του Europa League όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Νιόν της Ελβετίας. Το πρώτο ματς θα είναι εκτός έδρας για τον "Δικέφαλο του Βορρά" στις 16 Ιουλίου και η ρεβάνς στις 23 του ίδιου μήνα στη Θεσσαλονίκη. 

Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ θα μάθει τον αντίπαλό της στις 9 Ιουλίου καθώς η ρεβάνς μεταξύ της ουαλικής και της κροατικής ομάδας είναι προγραμματισμένη για εκείνη την ημέρα ενώ το πρώτο ματς θα διεξαχθεί την Πέμπτη 2/7.

Οι πρώτες πληροφορίες για την δυναμικότητα των δύο ομάδων αναφέρουν πως η Κροατική ομάδα έχει ένα αρχικό προβάδισμα κόντρα στην Μπρόουτον. Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει και πάλι στο Ζάγκρεμπ (μετά από πέντε χρόνια για την ακρίβεια), αυτή την φορά για να αντιμετωπίσει την Λοκομοτίβ.

Πάντως σίγουρη θα πρέπει να θεωρηθεί η «κατασκοπεία» που θα κάνουν εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ και στους δύο αγώνες των Ουαλλών με τους Κροάτες. Απλά θα ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες για να βρεθεί εκπρόσωπος - κατάσκοπος του ΠΑΟΚ και στα δυο παιχνίδια που θα γίνουν για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λίγκ.
Η ομάδα που φτιάχνει… φτερά
Το Μπράουτον βρίσκεται λίγα από την αγγλική πόλη Τσέστερ. Η ονομασία της δείχνει ουσιαστικά και την αιτία δημιουργία της καθώς ιδρύθ7ηκε από ανθρώπου του εργοστασίου αεροδιαστημικής Airbus UK, στο οποίο κατασκευάζονται τα φτερά των αεροσκαφών Airbus παράγεται. Γι’ αυτό και το παρατσούκλι τους είναι Wingmakers ή Planemakers.
Φέτος τερμάτισε στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της Ουσαλίας, το οποίο δεν έχει κατακτήσει. Τις δύο προηγούμενες σεζόν ήταν δεύτερη. Θα πάρει μέρος για τρίτη φορά στα προκριματικά του Europa League. Την πρώτη φορά αποκλείστηκε από την Βέντσπιλς από τη Λετονία καθώς στον εντός έδρας αγώνα παραχώρησε ισοπαλία με 1-1 και στον επαναληπτικό πήρε ισοπαλία με 0-0.
Τη δεύτερη φορά αποκλείστηκε από τη Νορβηγική Χάουγκεσουντ καθώς ηττήθηκε με 2-1 εκτός έδρας και παραχώρησε ισοπαλία με 1-1 στο γήπεδό της.
Χρησιμοποιεί ως έδρα το γήπεδο που οι Ουαλοί αποκαλούν «αεροδρόμιο» και διαθέτει πλαστικό τάπητα. Βρίσκεται δίπλα σε αεροδρόμιο και διαθέτει αναδιπλούμενους προβολείς γι’ αυτό το λόγο.
Το συγκεκριμένο γήπεδο είναι χωρητικότητας μόλις 1600 θεατών όμως δεν γίνονται σε αυτό ευρωπαϊκοί αγώνες. Σε αυτούς χρησιμοποιείται το γήπεδο Nantporth, χωρητικότητα 3000 θεατών.
Η θυγατρική της Ντιναμό και ο Ρουκάβινα
Η Λοκομοτίβ Ζάγκρεμπ ιδρύθηκε το 1914 αλλά άρχισε να έχει επιτυχίες στα τέλη της δεκαετία του 1940. Στα μέσα της δεκατίας του 2000 μετατράπηκε σε θυγατρική της Ντιναμό και έφτασε ως την Α’ κατηγορία. Χρησιμοποιεί ως έδρα το γήπεδο Μάξιμιρ καθώς το δικό της γήπεδο στην περιοχή Kajzerica είναι ακατάλληλο για αγώνες της Α’ κατηγορίας.
Η σεζόν 2012/13, είναι η καλύτερη στην πρόσφατη ιστορία της καθώς τερμάτισε στη 2η θέση. Έπαιξε στα προκριματικά του Europa League όπου αποκλείστηκε από τη Ντιναμό Μινσκ, την οποία νίκησε εκτός έδρας με 2-1 αλλά έχασε στο γήπεδό της με 3-2. Την επόμενη χρονιά τερμάτισε στην 5η θέση. Φέτος ήταν τέταρτη, 4 βαθμούς πίσω από τη Χάιντουκ.
Στη Λοκομοτίβ αγωνίζεται ένα πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Αντε Ρουκάβινα.

http://www.pamesports.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου