Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Προσκυνηματική και εκπαιδευτική εκδρομή μελών Γραφείου Νεότητας της Ι.Μ. Κίτρους


Με την συμμετοχή 55 στελεχών του Γραφείου Νεότητας (κατηχητών, κατασκηνωτικών στελεχών και ιεροπαίδων) της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος πραγματοποιήθηκε κατά το τετραήμερο 17 έως 20 Αυγούστου  προσκυνηματική και εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιερά Νήσο Τήνο.

undefined






undefined



Οι νέοι και οι νέες φιλοξενήθηκαν με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου και φροντίδα του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Φανερού, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Τήνου.
Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος και ο Αρχιμ.π. Διονυσιος Γκόλιας, υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας.
Κατά τη διάρκεια της εκδρομής οι νέοι προσκύνησαν αρχικά την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Μεγαλόχαρης που βρίσκεται εντός του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, όπου τελέστηκε και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ . Γεωργίου. Επισκέφθηκαν επισης την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου όπου προσκύνησαν το Ιερό Λείψανο της Αγίας Πελαγίας, στην οποία φανερώθηκε η Παναγία και της υπέδειξε το σημείο εύρεσης της Ιεράς Εικόνας.
Την Τετάρτη 19 Αυγούστου κατά την επίσκεψη τους στο χωριό Πύργος της Τήνου μετέβη εκεί και εξαιρετικά εκτός του προγράμματος του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος εκδήλωσε την χαρά του τόσο για την εκει παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου αλλά ακόμα περισσότερο και για την παρουσία των νέων, που ειχαν την ευλογια να προσκυνήσουν την χάρη της Μεγαλόχαρης.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ιερά Νήσο, οι νέοι είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για την εκκλησιαστική δράση της πολυνησιακής Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, την ποιμαντική δραστηριότητα, τη διοικητική δομή και ποικιλόμορφη πνευματική και κοινωνική προσφορά του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας από τον Κατυερινιώτη δάσκαλο Ιωάννη Πολατσίδη, ο οποίος διετέλεσε επί πολλά χρόνια μέλος της Διοικούσας Επιτροπής.

Ο Σεβασμιώτατος στον χαιρετισμό του τόσο κατά την ημέρα άφιξης των νέων όσο και στο τέλος της Πανηγυρικής Λειτουργίας ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου π. Γεώργιο Φανερό για τη φιλοξενία και κυρίως, όπως τόνισε, για την ευκαιρία που δόθηκε στα μέλη του Γραφείου Νεότητας να θέσουν υπό την Θεομητορική προστασία και σκέπη, τα νεανικά τους όνειρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου