Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Θεσσαλονίκη: Χωρίς αστικά λεωφορεία η πόλη- Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους

http://www.makthes.gr


Χωρίς αστικά λεωφορεία είναι από νωρίς το πρωί η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων.
Αρκετοί πολίτες επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν υπήρξε καμία απάντηση από τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών για το πότε θα καταβληθούν τα χρήματα που τους οφείλονται εδώ και ενάμιση μήνα.

"Θέλαμε να αναδείξουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές μας. Δεν έχουμε λάβει ακόμη τον μισθό του Αυγούστου, όπως ορίζει ο νόμος. Θα πρέπει τα αρμόδια υπουργεία να σκύψουν και να δουν το πρόβλημα" ανέφερε ο κ. Τσερμενίδης.

Λόγω της επίσχεσης εργασίας δεν κυκλοφορεί, σήμερα, κανένα αστικό λεωφορείο σε καμία βάρδια, ωστόσο οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ βρίσκονται κανονικά στα αμαξοστάσια.
Το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει το Σωματείο Εργαζομένων για να αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων και το εάν θα κυκλοφορήσουν ή όχι, αύριο, τα λεωφορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου