Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Με κάθε επισημότητα ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940 στην πόλη της Κατερίνης

Ξεκίνησαν την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015 στην Κατερίνη οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 75ης ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940.


Στο Μνημείο της πλατείας Ελευθερίας στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Απόστολο Τζόβα, από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης
για την Α/θμια Εκπαίδευση Πιερίας, από το  2ο Γυμνάσιο Κατερίνης για τη Β/θμια Εκπαίδευση Πιερίας, από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δήμου Κατερίνης, από τη Θρακική Εστία Κατερίνης, το Μορφωτικό  Πολιτιστικό Σύλλογο Κατερίνης “Νοσταλγοί της Παράδοσης”, το Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Πιερίας και το Πολιτιστικό Αθλητικό Σωματείο Sportland ‘’Μπουροζίκας’’. Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανεκρούσθη ο Εθνικός Ύμνος.

Στο χρονικό των γεγονότων, στη σημασία της Εθνικής Επετείου και στα ηθικά διδάγματα  που απορρέουν, αναφέρθηκε σε σχετική ομιλία, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Ευτυχία Τσιάμη, στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε για τους υπαλλήλους, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε.Πιερίας το μεσημέρι της Τρίτης 27 Οκτωβρίου 2015.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015 με την τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης στις 10:30 π.μ. Ακολούθως, στις 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δκτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δκτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, κόμματα και εκπροσώπους της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, των Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Θυμάτων Πολέμου,  του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και Παραρτημάτων Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης. Στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τη Βουλή των Ελλήνων θα εκπροσωπήσει η Βουλευτής Πιερίας Ν. Πιερίας κα Ελισσάβετ Σκούφα.

Στις 11:30 π.μ. στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης - Χατζόγλου θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων και Συλλόγων.

Μετά τη λήξη της παρέλασης στην πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιηθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Πιερίας.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου