Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940


            Η 28η Οκτωβρίου είναι ημερομηνία σταθμός στη μακραίωνη ιστορία μας και γι’ αυτό κάθε χρονιά τη γιορτάζουμε με υπερηφάνεια και εθνική ομοψυχία τιμώντας τους προγόνους μας, οι οποίοι έχοντας πίστη στα ιδανικά της ελευθερίας και της εθνικής αξιοπρέπειας, ύψωσαν τη φωνή τους με το βροντερό “ΟΧΙ”.

          Η Ελλάδα απέδειξε για ακόμα μία φορά πως οι αξίες μας μπορούν να αντισταθούν ενάντια στο φασισμό και τη βαρβαρότητα και με τους αγώνες όλων των Ελλήνων ενωμένων, η ελπίδα και η υπερηφάνεια των ηρώων μας αποτέλεσε παγκόσμιο σύμβολο ηρωικής στάσης.
          Σήμερα έχουμε χρέος απέναντι στους ήρωές μας, στο παρελθόν μας, το παρόν μας, αλλά και το μέλλον των παιδιών μας να διδαχθούμε από το ήθος των προγόνων μας, να σεβαστούμε την παρακαταθήκη που μας άφησαν και να τιμούμε την ελευθερία, την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία που απολαμβάνουμε χάρη στις θυσίες των ανθρώπων αυτών. Οφείλουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους και με πνεύμα ενότητας να προσπαθήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας να δώσουμε τις μάχες μας ενάντια στις προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας. 



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας



Σοφία Μαυρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου