Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου




Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί παρακαταθήκη των αγώνων της νεότερης ελληνικής ιστορίας, εμπνέει και δίνει σε όλους μας, τη δυνατότητα να αντλήσουμε διδάγματα ενότητας, αφύπνισης και συστράτευσης. Παράλληλα, συμβολίζει τον αγώνα της υπέρβασης των δυνατοτήτων του ανθρώπου για την υπόστασή του, τις αξίες του, την ελευθερία και την αξιοπρέπειά του.

Η αγωνιστική στάση ζωής και οι θυσίες των προγόνων μας, που επέλεξαν το δρόμο της προσφοράς, του εθνικού και κοινωνικού χρέους καταξίωσαν διαχρονικά πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά δημοκρατίας και πολιτισμού. 


Σήμερα, που η χώρα βιώνει μια βαθιά ηθική, οικονομική και πολιτική κρίση, η πολύτιμη κληρονομιά των αγώνων και των θυσιών που απαιτήθηκαν για την εθνική ανεξαρτησία αποτελεί πηγή έμπνευσης, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, που καλείται να κρατήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη των οραμάτων για ελεύθερη πατρίδα και πανανθρώπινη ειρήνη.

Με το έπος του 1940 ασφαλή φάρο στις εθνικές ανάγκες του σήμερα, με Πίστη και Εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις του ελληνισμού και καταθέτοντας όλοι τις δημιουργικές μας δυνάμεις, είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε την ανάταση και την ανάταξη της Πατρίδας μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου