Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ


Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κολινδρού, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου.
Ο Άγιος Δημήτριος είναι ανακηρυγμένος, με βασιλικό διάταγμα, Πολιούχος του της ιστορικής κωμοπόλεως του Κολινδρού, ενώ η ημέρα της εορτής του αποτελεί επίσημη αργία.
Ο... 

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου είναι Κοιμητηριακός Ναός, στενά συνδεδεμένος με την τοπική ιστορία και την ευσέβεια του τοπικού πληθυσμού.
Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας εψάλη ειδική δέηση και η ευχή των κολύβων του Αγίου, τα οποία ευπρέπισε η Γερόντισσα Σιλουανή, Προεστώσα της παρακείμενης Ιεράς Μονής Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις οικουμενικές διαστάσεις που προσέλαβε η τιμή του Αγίου Δημητρίου, ενώ επισήμανε ότι οι γιορτές της Εκκλησίες μας βοηθούν στην ανάπτυξη της πνευματικής ζωής και την αύξηση της πίστης προς τον Θεό.
Στις προεόρτιες εκδηλώσεις παράστησαν ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης, επικεφαλής των Δημοτικών και Τοπικών Αρχών, η τ. Βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη και πυκνό εκκλησίασμα προερχόμενο και από τις δύο Ενορίες του Κολινδρού. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου