Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 1η Επιστημονική Εσπερίδα Φυσικής Αγωγής



ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

«Το κτίσιμο» ενός καλύτερου αθλητισμού σε σχολικό, συλλογικό και μαζικό επίπεδο βρέθηκε στο επίκεντρο της Επιστημονικής Εσπερίδας, που με εξαιρετική επιτυχία διοργάνωσε στο πλαίσιο των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ»,  ο Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Πιερίας σε συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης, τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), το Γραφείο Φυσικής Αγωγής, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης.


Στην εκδήλωση εκ μέρους των διοργανωτών έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Γιάννης Καζταρίδης, ενώ παρέστη επίσης, ο Βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος κ.α εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων, καθηγητές φυσικής αγωγής κ.α.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του ΣΥΠΦΑ  Ανδρέας Παπανικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε ως εξής στις προτεραιότητες, που έχουν τεθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο:
«Η ανάπτυξη της επιστήμης της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού και η εφαρμογή τους στην εκπαίδευση. Η επιμόρφωση των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής  και η οργάνωση ποικίλων δραστηριοτήτων, καθώς και η διαμόρφωση και αξιοποίηση κατάλληλων υποδομών και χώρων άθλησης και τέλος, η δημιουργία προϋποθέσεων συνεργασίας και ανταλλαγής  απόψεων και  προτάσεων μεταξύ των Πτυχιούχων Φ.Α.[…]».

Επιπλέον, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κος Παπανικολάου: «Εμείς ως ΣΥΠΦΑ θα συνδράμουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στη μεγιστοποίηση και διάχυση των ωφελειών που προκύπτουν από την ενασχόληση με τα θέματα του αθλητισμού».
 
ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

 Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο αντιπρόεδρος του ΣΥΠΦΑ, Δημήτρης Κεραϊλίδης.
Εισηγητές στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιστημονική εσπερίδα ήταν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής Θεόδωρος Σιαμάγκας, Θωμάς Νικοδέλης και Σταύρος Διαμαντόπουλος, καθώς και ο διαιτολόγος- διατροφολόγος Βασίλης Καπετανάκης. Ζητήματα που σχετίζονται με τη Φυσική Αγωγή στη σύγχρονη πραγματικότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο των εισηγήσεών τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σιαμάγκας μίλησε για την σχέση της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού με την πολιτική και ειδικότερα τον τρόπο που επηρεάζει η πολιτική τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα.

Ο κ. Νικοδέλης αναφέρθηκε σε παιδαγωγικές μεθόδους σύμφωνα με τις οποίες οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής θα πρέπει να μεταδίδουν τη γνώση στους μαθητές.

Τις απτές εμπειρίες του ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη Μέση Εκπαίδευση αλλά και ως προπονητής ποδοσφαίρου μετέφερε ο κ. Διαμαντόπουλος, ενώ για την παιδική παχυσαρκία έκανε λόγο ο διατροφολόγος κ. Καπετάνακης.


Στον επίλογο της εσπερίδας έγινε γόνιμη διαλογική συζήτηση και διατυπώθηκαν ερωτήματα προς τους ομιλητές γύρω από μία σειρά θεμάτων όπως π.χ. οι στόχοι του προγράμματος «Ευ Ζην» κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου