Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ραντεβού στην Agrotica δίνουν σήμερα οι αγρότες

                        Μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσουν σήμερα Πέμπτη οι αγρότες από διάφορα μπλόκα της χώρας, με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica στις 7 το απόγευμα, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστολου.
Οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στις 3 το μεσημέρι, στην πλατεία ΧΑΝΘ, πολύ κοντά στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, όπου είναι προγραμματισμένο να γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης. 
Όσοι συντάσσονται με τη συνάντηση της Σίνδου δεν θα προχωρήσουν στους προαποφασισμένους αποκλεισμούς 12.00-14.00 και 18.00-21.00, καθώς όλοι θα βρίσκονται στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Το μπλόκο των Τεμπών δεν θα έρθει συντεταγμένα στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο κλιμακώνει τον αγώνα με πεντάωρο αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.
Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας έχουν αποφασίσει από την Παρασκευή το απόγευμα να διοργανώσουν μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης, με την συμμετοχή κοινωνικών και παραγωγικών φορέων στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, στην γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.
Σήμερα Πέμπτη θα συνεχιστεί ο αποκλεισμός του τελωνείου των Κήπων από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 έως τις 9 το βράδυ. Από το Σάββατο θα αυξηθούν οι ώρες αποκλεισμού και μάλιστα χωρίς διακοπή, ενώ από την Κυριακή υπάρχει σκέψη να ζητηθεί η συμμετοχή αγροτών από την περιοχή του Διδυμοτείχου και ενδεχομένως της Ροδόπης προκειμένου να επιτευχθεί η σε 24ωρη βάση διακοπή λειτουργίας του τελωνείου των Κήπων.
Εν τω μεταξύ, περίπου 80 αγροτικά μηχανήματα είναι παραταγμένα στη λεωφόρο Μαρκοπούλου, κοντά στην Αττική Οδό. Οι αγρότες δεν έχουν αποκλείσει το δρόμο και σύμφωνα με την Τροχαία δεν υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία.

 http://www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου