Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ελατοχώρι Πιερίας, απόδραση στην παράδοση

Ελατοχώρι Πιερίας, απόδραση στην παράδοση

elatoxwri5

Ένας χειμερινός προορισμός που αξίζει να γνωρίσετε

Το Ελατοχώρι Πιερίας αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να συνδυάσουν φύση με παράδοση. Είναι δικαίως ένα από τα πιο γνωστά χειμερινά τουριστικά θέρετρα της περιοχής και φιλοξενεί και το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο του νομού.

Πρόκειται πραγματικά για ένα χωριό-έκπληξη στην Πιερία που θα σας αφήσει με τις καλύτερες αναμνήσεις. Έχει καταφέρει και συνδυάζει τη φύση, την παράδοση και τον τουρισμό τόσο αρμονικά ώστε να αποτελεί την ιδανική λύση για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να απολαύσουν τις διακοπές τους.
elatoxwri1
Ιδανικό για φυσιολάτρες αλλά και όσους αγαπούν τις δραστηριότητες όλες τις εποχές του χρόνου. Η φύση είναι πάντα γενναιόδωρη στο Ελατοχώρι και σε καλεί να την εξερευνήσεις είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι.
elatoxwri2
Ο νέος οικισμός του Ελατοχωρίου έχει το προνόμιο να απολαμβάνει μια πανοραμική θέα στις πεδιάδες της Μακεδονίας και τον Θερμαϊκό κόλπο ενώ η πλούσια βλάστηση και τα δασώδη γύρω βουνά θα σας γοητεύσουν. Πλατάνια και ξύλινες γεφυρούλες στην περιοχή συμπληρώνουν το τοπίο και μαγεύουν τον επισκέπτη και τον κάνουν ένα με τη φύση. Εκτός από τη μοναδική φύση αν βρεθείτε στην περιοχή αξίζει να γνωρίσετε και τα παραδοσιακά κτίσματα. Στο Παλιό Ελατοχώρι ξεχωρίζει ο ναός του Αγίου Νικολάου ένα κτίσμα του 1779 με το περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπλο. Ρωτήστε τους ντόπιους που πάντα είναι πρόθυμοι να σας μιλήσουν για την ιστορία της περιοχής. Αξίζει επίσης να δείτε τον αναπαλαιωμένο νερόμυλο κοντά στην πλατεία του Παλιού Ελατοχωρίου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Λαογραφική Συλλογή με αντικείμενα από την καθημερινή ζωή, τις δραστηριότητες και τις συνήθειες των κατοίκων του χωριού.
elatoxwri3 elatoxwri5
Η περιοχή ενδείκνυται για πεζοπορίες αλλά και διαδρομές με ποδήλατο ενώ για όσους ασχολούνται με 4x4 υπάρχουν ιδανικές διαδρομές με εντυπωσιακή θέα και σε πολύ όμορφες πορείες. Αν πάλι είστε λάτρεις των χειμερινών σπορ το χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται πολύ κοντά θα σας ανταμείψει. Επιπλέον οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Ελατοχώρι ως ορμητήριο και να γνωρίσουν και την γύρω περιοχή καθώς υπάρχουν πολλά και γραφικά χωριά τριγύρω.
Για τη διαμονή σας θα βρείτε παραδοσιακούς ξενώνες και πιο πολυτελή ξενοδοχεία για όλα τα γούστα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι χρόνος και αρκετή διάθεση για περπάτημα μέσα στη φύση!

http://www.newsbeast.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου