Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ξεχωριστή ημέρα η χθεσινή για την Έλαφο, την Πιερία και για όλη την Ελλάδα.

 Ένας Ήρωας μετά από 41 χρόνια επέστρεψε στα πάτρια εδάφη.

pieriki.blogspot.gr

Μεγάλη συγκίνηση επικράτησε σήμερα το μεσημέρι στην Έλαφο Πιερίας με την παρουσία χιλιάδων λαού όπου ετελέσθη με τιμές ήρωα η υποδοχή των οστών του ηρωικώς πεσόντος σε μάχη κατά των Τούρκων εισβολέων στην Κύπρο το 1974, του έφεδρου ανθυπασπιστή Νικόλαου Τσιγκαρόπουλου, του οποίου τα οστά ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA και επαναπατρίσθηκαν μετά από 41 χρόνια στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

 Στον, κατάμεστο από κόσμο μέσα και έξω, Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου ετελέσθη Νεκρώσιμη Ακολουθία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κίτρους, Πλαταμώνος και Κατερίνης κ. Γεωργίου.
 Μπροστά από το μικρό φέρετρο που ήταν τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη βρίσκονταν δακρυσμένοι οι συγγενείς του Ήρωα, και κυρίως η αγαπημένη του μητέρα που έκλαιγε γοερά, η πονεμένη μάνα που περίμενε τον ηρωικό της γιο να επιστρέψει στο σπίτι για 41 ολόκληρα χρόνια. Και ο γιος επέτρεψε σήμερα μετά από τόσα χρόνια, επέστρεψε ως ήρωας και χιλιάδες συμπατριώτες του ήταν εκεί παρόντες για να τον υποδεχθούν με χειροκροτήματα, να τον τιμήσουν με δόξα και τιμή για την ηρωική του θυσία υπέρ της πατρίδας και να τον συνοδεύσουν με τις πρέπουσες τιμές στην τελευταία του κατοικία, στη γη όπου γεννήθηκε, φωνάζοντας Αθάνατος! Μετά την νεκρώσιμη τελετή ακολούθησε πομπή από την εκκλησία μέχρι τα νεκροταφεία της Ελάφου, όπου εναποτέθηκαν στο οστεοφυλάκιο τα ιερά οστά του ήρωα και επακολούθησε κατάθεση στεφάνων.
 Η νεκρώσιμη πομπή ξεκίνησε με τη μπάντα του Στρατού να προπορεύεται στην ανηφόρα προς τα νεκροταφεία και να ακολουθεί στρατιωτικό άγημα με τα οστά του ήρωα σε ένα μικρό φέρετρο τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη, τους ιερείς και χιλιάδες λαού να ακολουθούν από την εκκλησία μέχρι τα νεκροταφεία της Ελάφου, όπου εναποτέθηκαν στο οστεοφυλάκιο τα ιερά οστά του ήρωα και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων. Η τελετή τιμής και ο αποχαιρετισμός προς τον Νικόλαο Τσιγκαρόπουλο έληξε με τον εθνικό ύμνο που τραγούδησαν οι χιλιάδες πολίτες που παρέστησαν για να αποδώσουν την πρέπουσα τιμή στο ηρωικό τέκνο της Πιερίας. Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, στρατιωτικές και τοπικές αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης, περιφερειακοί, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι κομμάτων, μέλη της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Πιερίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, πρώην βουλευτές και χιλιάδες λαού.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου