Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας




Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου και ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  υποδέχτηκε με θέρμη το Σεβασμιώτατο και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για αρκετή ώρα για πληθώρα θεμάτων, όπως είναι  ο θρησκευτικός τουρισμός, που έχει τεθεί ως μία εκ των βασικότερων προτεραιοτήτων της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος  και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για την προσέλκυση επισκεπτών – τουριστών στην Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα στην Πιερία για θρησκευτικό τουρισμό, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εξωστρέφεια της Περιφέρειας πάνω σε αυτόν τον τομέα. Επιπλέον συζητήθηκαν πιθανές κοινές δράσεις και ενέργειες μεταξύ της Περιφέρειας, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και της Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για την ανάδειξη των μοναστηριών και των θρησκευτικών – πολιτιστικών μνημείων της Πιερίας.
Στο πλαίσιο της στρατηγικής προώθησης του τουριστικού προφίλ της Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας αναγνωρίζουν το μοναδικό θρησκευτικό πλούτο που διέπει την περιοχή- ως υποδομή και ως αξιακό σύστημα- ενώ εντάσσουν στη συντονισμένη και στοχευμένη επικοινωνιακή τους αποστολή την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων, των εκκλησιών και των μοναστηριών.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας «ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για την Κεντρική Μακεδονία, και γι' αυτό η Περιφέρεια δίνει την δέουσα έμφαση στην ανάπτυξη και την αξιοποίησή του».
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επεσήμανε τη μεγάλη επισκεψιμότητα για θρησκευτικό τουρισμό που καταγράφεται στην Πιερία και  δήλωσε ότι  «τα σημαντικά θρησκευτικά μνημεία του τόπου  παρουσιάζουν τόσο προσκυνηματικό όσο και πολιτιστικό-ιστορικό-αρχαιολογικό ενδιαφέρον στους  τουρίστες που επισκέπτονται επανειλημμένα την Πιερία. Με την εκπόνηση ολοκληρωμένων σχεδίων δράσης και σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος θα δρομολογήσουμε την προβολή του θρησκευτικού κεφαλαίου μας, με γνώμονα την προώθηση της πολυσχιδούς πολιτισμικής ταυτότητας της Πιερίας και την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού».
Τη στήριξη της Ιεράς  Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε κάθε πρωτοβουλία και δράση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τουριστικών φορέων,  στην κατεύθυνση της ανάδειξης και προβολής του θρησκευτικού τουρισμού,  εξέφρασε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, που υπογράμμισε το έντονο ενδιαφέρον, που επιδεικνύουν οι ορθόδοξες χώρες κυρίως για τον προσκυνηματικό τουρισμό, καθώς και την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού στην Πιερία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου