Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Με μεγάλη προσέλευση κοινού, η Ενημερωτική Εσπερίδα του ΑΠΣ Δρομέων «ΖΕΥΣ»


«ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ» -  ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΕΣ
 

«Το κτίσιμο» μίας καλύτερης υγείας, σε συνάρτηση με τον αθλητισμό και με επίκεντρο το τρέξιμο βρέθηκε στο επίκεντρο της Ενημερωτικής Εσπερίδας, που με εξαιρετική επιτυχία διοργάνωσε ο Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού – Αθλητισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην Αστική Σχολή Κατερίνης.


Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε από τους διοργανωτές, επειδή η πολιτιστική προσέγγιση στη δράση του συλλόγου συμβαδίζει με την αθλητική ο «ΖΕΥΣ», επένδυσε μουσικά και εικαστικά την εκδήλωση. Ειδικότερα, ζωγραφικές δημιουργίες του Γιώργου Σιαμάτρα, με θεματολογία το τρέξιμο αποτέλεσαν φόντο στις εισηγήσεις, ενώ μουσική διάσταση στην έναρξη έδωσαν συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι, τις οποίες ο συνθέτης Χαράλαμπος Ναβροζίδης, με το προσωπικό του τόνο απέδωσε στο πιάνο.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης, ο οποίος μετέφερε και τον χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη,  ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Γιώργος Κυριακίδης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης Ευθύμιος Τσίρκος,  ενώ παρέστησαν επίσης, εκπρόσωπος του Βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου κ.α εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων.

Την εκδήλωση, προλόγισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αλέξανδρος Πούλιος, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Με την αποψινή εκδήλωση απευθυνόμαστε όχι μόνο στα μέλη μας, αλλά σε κάθε συμπολίτη μας που θέλει να εντάξει την άθληση στην καθημερινότητά του. Αποφασίσαμε στον Αθλητικό, Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων «ΖΕΥΣ», με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού του Δήμου Κατερίνης, την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, με γνώμονα ότι: μία ισορροπημένη διατροφή,  σε συνδυασμό με άσκηση επιτυγχάνει θεαματικά αποτελέσματα στο σώμα, στο μυαλό, στη διάθεση και στην αποδοτικότητά μας, χαρίζοντάς μας υγεία, ευεξία και πάνω απ’ όλα, περισσότερο χαμόγελο, που τόσο ανάγκη έχουμε στο γκρίζο που μας περιβάλει».

Επιπλέον, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κος Πούλιος: «Επιτρέψτε μου να σας προσκαλέσω όλους στις 13 Μαρτίου, στον Ημιμαραθώνιο «ΔΙΟΝ»,  στο επόμενο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του συλλόγου μας. Η παρουσία σας είτε ως αθλητές, είτε ως εθελοντές  είναι πολύτιμη για μας».

ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

 Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Δημήτρης Βαρνάς. Εισηγητές ήταν οι: Ηλίας Ζιώρης,  Περιοδοντολόγος - Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Σπυρομήτρος, Καρδιολόγος, E/A ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΥΩΝ  – Κ/Δ ΚΛΙΝΙΚΗΣ Γ.Ν. Κατερίνης FECS, Παντελής Μπητόπουλος, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος.

Ζητήματα που σχετίζονται με την υγεία και τη διατροφή στη σύγχρονη αθλητική πραγματικότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο των εισηγήσεών τους. Ειδικότερα τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν: «Η αξία της στοματικής υγιεινής», «Η διατροφή στον αθλητισμό», «Άθληση και καρδιά».


Στον επίλογο της εσπερίδας έγινε γόνιμη διαλογική συζήτηση και διατυπώθηκαν ερωτήματα προς τους ομιλητές γύρω από μία σειρά θεμάτων, ενώ απονεμήθηκαν αναμνηστικά δώρα με το έμβλημα του συλλόγου σε όλους τους εισηγητές, καθώς και στους δημιουργούς που έλαβαν μέρος.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου