Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΛΙΤΟΧΩΡΟ :Εκδηλώσεις Επανάστασης Ολύμπου

lefteria.blogspot.gr



Με λαμπρότητα τελέστηκαν στο Λιτόχωρο οι εκδηλώσεις του 50ου εορταστικού διημέρου ενόψει της 138ης επετείου επανάστασης του Ολύμπου.
Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου οι δημότες μας είχαν την τύχη να απολαύσουν στην αίθουσα τελετών του 2ου Δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου τη  Χορωδία Συλλόγου Γυναικών Θρακομακεδόνων Αττικής που παρουσίασαν το έργο «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», μετά την ενδιαφέρουσα πανηγυρική ομιλία του συγγραφέα Σωτήρη Μασταγκά. 
Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου τελέστηκε δοξολογία στην μνήμη των πεσόντων στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λιτοχώρου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον και παρέλαση στη Λεωφόρο Αγίου Νικολάου. Για πρώτη φορά φέτος συμμετείχαν πέρα από τους μαθητές των σχολείων Λιτοχώρου, το άγημα της XXIV Τεθ. Ταξιαρχίας, το τμήμα ενηλίκων του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου και  μαθητές από τα σχολεία της δημοτικής ενότητας Δίου και Ανατολικού Ολύμπου.
Η αυλαία έπεσε με την υψηλής ποιότητας συναυλία – παρουσίαση του έργου «Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ευθύμιου Μαυρίδη από τη δημοτική χορωδία Λιτοχώρου ‘Ιωάννης Σακελλαρίδης’ με αφηγητή τον καθηγητή Γιώργο Παπαϊωάννου. Ήταν μία μουσική αναδρομή στα ιστορικά γεγονότα από το 1843 μέχρι σήμερα, όπου ακούστηκαν παραδοσιακά τραγούδια και νεώτερες συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών.

                                                           







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου