Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Δυναμική η παρουσία των αγροτών στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης


                                                              Δεκάδες τρακτέρ με γαλανόλευκες σημαίες, από όλη την Κεντρική Μακεδονία απέκλεισαν τους δρόμους μπροστά και γύρω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Οι αγρότες δηλώνουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους και ζητούν από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να πάρει πίσω τα μέτρα που θέλει να εφαρμόσει αναφορικά με το νέο ασφαλιστικό, φορολογικό και τον πρωτογενή τομέα. 


Οι αγρότες προχώρησαν σε μία συμβολική κίνηση δένοντας με αλυσίδα την κεντρική καγκελόπορτα του Υπουργείο με ένα τρακτέρ ανεβάζοντας παράλληλα και την ελληνική σημαία στην κεντρική είσοδο. Την ίδια στιγμή πέταξαν στο δρόμο μπροστά από το Υπουργείο καλαμπόκια και φασόλια φωνάζοντας συνθήματα κατά της Κυβέρνησης. Δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Όπως ξεκαθάρισαν θα παραμείνουν στους δρόμους και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενισχυθούν τα υπάρχουν καθώς και να δημιουργηθούν «νέα».

Στο zougla.gr μιλώντας αποκλειστικά ο υπεύθυνος ενός από τα δυνατότερα μπλόκα της Μακεδονίας, Χρήστος Τσιλιάς τόνισε: «Περιμένουμε τις διορθωτικές αλλαγές που μας υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός. Προχωρήσαμε σήμερα σε αποκλεισμό του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και περιμένουμε τον Τσίπρα να ανοίξει το Υπουργείο για να κάνει τις διορθωτικές κινήσεις. Δεν πρόκειται να αποσυρθούμε ή να αποσύρουμε τις κινητοποιήσεις μας». 

Ταυτόχρονα, απαντώντας στο καίριο ερώτημα σχετικά με το θέμα της παρέμβασης της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, να φύγουν τα μπλόκα αλλιώς θα προβεί σε συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία, ο κ. Τσιλιάς δήλωσε: «Ας συνεννοηθούν πρωθυπουργός και εισαγγελέας ποιος είναι η ανώτατη εξουσία σ’ αυτόν τον τόπο. Ο κ. Τσίπρας χθες και στη δεύτερη συνάντηση με τους αγρότες, είπε ό,τι είχε πει και σε μας, που είχαμε πραγματοποιήσει την πρώτη σύσκεψη μαζί του. Μας ξεκαθάρισε πως είναι κατά της ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων και υπέρ των κινημάτων. Μας είπε μάλιστα χαρακτηριστικά πως ο ίδιος έχει βγει μέσα από τα κινήματα και έγινα πρωθυπουργός της Ελλάδος». Και ο κ. Τσιλιάς κατέληξε: «Εμείς δε θέλουμε να βγούμε από κανένα κίνημα. Εμείς θέλουμε να πάμε στα χωράφια μας να καλλιεργήσουμε».

Δυναμική ήταν η σημερινή παρουσία των αγροτών από το μπλόκο των Γιαννιτσών. Ο υπεύθυνος του μπλόκου, Γιώργος Παπαδόπουλος μίλησε αποκλειστικά στο zougla.gr και υπογράμμισε: «Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε που δεν τα έχουν δει και θα τα δούνε στην πορεία. Τα μπλόκα παραμένουν και δε διαλύεται κανένα μπλόκο. Τώρα αν θα γίνουν καινούρια μπλόκα σε πιο κομβικά σημεία αυτό δε σημαίνει πως καταργούμε ή διαλύουμε τα υπάρχοντα. Ο κόσμος ξαναβγήκε στο δρόμο». Και κατέληξε: «Το μήνυμα της σημερινής κινητοποίησης είναι ξεκάθαρο και σαφές: Να εφαρμόσει η κυβέρνηση αυτά τα οποία ζητήσαμε. Να πάρει όλα τα μέτρα πίσω. Εμείς είπαμε να πληρώσουμε. Αυτοί όμως δε θέλουν να πληρώσουμε αλλά θέλουν να μας τα πάρουν όλα».

Σημειώνεται τέλος πως οι αγρότες αυτή την ώρα είναι μέσα στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.



http://www.zougla.gr/



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου