Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΑΣΤΡΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ


  Στη Δημοτική Ενότητα Χαλάστρας του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης, η χορωδία και ορχήστρα της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης θα παρουσιάσουν την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 στις 6:30 μ.μ. τη συναυλία με το πολυσήμαντο έργο του μεγάλου Έλληνα λαϊκού συνθέτη,  Βασίλη Τσιτσάνη.
  Η εκδήλωση που οργανώνεται από τον Σύλλογο Γυναικών Χαλάστρας «η Χαλαιστρή»,  θα φιλοξενηθεί στο κλειστό αθλητικό κέντρο της περιοχής και αποτελεί μέρος σειράς πρωτοβουλιών αγάπης προς τους πολίτες της Χαλάστρας και όχι μόνο.

  Πρόκειται για τη συναυλία-αφιέρωμα με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του δημιουργού της λαϊκής μας μουσικής Βασίλη Τσιτσάνη (1915-2015), τη μνήμη του οποίου το Πανελλήνιο τίμησε την απελθούσα χρονιά και βέβαια συνεχίζει το ίδιο, με σειρά επετειακών εκδηλώσεων.
  Η συναυλία-αφιέρωμα παρουσιάσθηκε πρόσφατα δύο φορές. Τον Δεκέμβριο του 2015 στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα, αποσπώντας τα ευμενέστερα σχόλια όσων την παρακολούθησαν. Την ίδια συναυλία απόλαυσε έναν μήνα αργότερα και το κοινό της Κατερίνης.
  Στη βραδιά-ύμνο στο συνθέτη, τραγουδιστή και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, θα ακουστούν όλα τα ανεπανάληπτα δημιουργήματα του Βασίλη Τσιτσάνη, προσαρμοσμένα με τον προσήκοντα σεβασμό από τον πολυτάλαντο μαέστρο Ευθύμιο Μαυρίδη σε  χορωδιακή διάσταση, χωρίς όμως να αλλοιώνεται  το ύφος του Τρικαλινού αείμνηστου καλλιτέχνη.
  Την πολυμελή τετράφωνη χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης συνοδεύει πολυποίκιλη ορχήστρα καθώς και οι σολίστες του τραγουδιού Μαρία Δραγασιά και Γιάννης Χαρίσης. Ενορχήστρωση Χαράλαμπος Ναβροζίδης.
  Στην παρουσίαση της εκδήλωσης και στην αφηγηματική ροή του βιογραφικού και του έργου του Τρικαλινού συνθέτη, ο Περικλής Χατζηγιάννης.
  Τη συναυλία διευθύνει ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης.
  Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου