Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Σούπα με γλυκό τραχανά και μανιτάρια


soupa traxana manitaria ska

Υλικά

  • 200γρ. τραχανά γλυκό
  • 300γρ. μανιτάρια ανάμικτα (κοινά, πλερώτους, πορτομπέλο)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φύλλα δάφνης
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 3 λίτρα νερό
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Aφαιρείτε το μίσχο από τα μανιτάρια και τα σκουπίζετε καλά. Tα κόβετε σε μέτριες φέτες ή τα σπάτε με το χέρι.

Βήμα 2

Zεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Βήμα 3

Προσθέτετε τα μανιτάρια και το θυμάρι, και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. Pίχνετε την ντομάτα και έπειτα από 1 λεπτό σβήνετε με το κρασί. Mόλις εξατμιστεί, βάζετε στην κατσαρόλα τη δάφνη, το κονιάκ και το νερό και μαγειρεύετε για μισή ώρα.

Βήμα 4

Προσθέτετε τον τραχανά και το γάλα, και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 8-10 λεπτά ακόμη. Pίχνετε στη σούπα τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

http://www.olivemagazine.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου