Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821




Οι απανταχού Έλληνες τιμούμε την 25η Μαρτίου 1821, τη διπλή γιορτή,  του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας.

Υποκλινόμαστε μπροστά στους ελευθερωτές της πατρίδας μας και τιμούμε με τον πρέποντα σεβασμό τους αθάνατους προγόνους μας, που με αυτοθυσία, αυταπάρνηση, πίστη σε αξίες και ιδανικά, πολέμησαν  για την εθνική τους αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία, για την ίδια τους την υπόσταση, χαρίζοντάς μας το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας.

Ύμνος στην ανθρώπινη δύναμη η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει πολλές φορές ότι σε δύσκολες στιγμές δυναμώνει και αγωνίζεται με ενότητα, αποφασιστικότητα και φιλοπατρία, υπερβαίνοντας δυσκολίες και καταφέρνοντας το ακατόρθωτο.

Σήμερα που η Ελλάδα προσπαθεί να «ισορροπήσει»  σε ένα περιβάλλον ασταθές, προκλήσεων και ανασφάλειας, το μήνυμα της Επανάστασης του 1821 είναι επίκαιρο όσο ποτέ.


Η Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 μας διδάσκει να αγωνιζόμαστε με συλλογικότητα, να αισιοδοξούμε  και να μην εγκαταλείπουμε ποτέ τους στόχους μας.

Ας εμπνευστούμε από τα στοιχεία που χαρακτήριζαν τους αγωνιστές της Επανάστασης και με διαρκή, κοινή προσπάθεια και ισχυρή θέληση, να ορθώσουμε και σήμερα το ανάστημά μας και να ανοίξουμε νέους δρόμους ανάπτυξης και προόδου για ένα καλύτερο αύριο, για την πατρίδας μας, για εμάς, για τις επερχόμενες γενιές.

Ας υψώσουμε τη γαλανόλευκη και ας προσέλθουμε στις παρελάσεις με σεβασμό και υπερηφάνεια, αποτίοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους Ήρωες του 1821.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες.


                                     
                                        Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας


Σοφία Μαυρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου