Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Δήμος Κατερίνης: Συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής για το προσφυγικό



Με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό, για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν καταγραφεί στη λειτουργία των προσωρινών κέντρων φιλοξενίας, συγκροτήθηκε όπως είναι γνωστό συντονιστική επιτροπή, η οποία θα λειτουργεί σε επίπεδο νομού προκειμένου να έχει τη γενική εποπτεία του προσφυγικού ζητήματος.
Στο συντονιστικό, στο οποίο προεδρεύει ο εντεταλμένος για το προσφυγικό, δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης Νίκος Παπαζιώγας συμμετέχουν επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Ντούρος, Νίκος Κατανάς, Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη, εκπρόσωπος του ιατρικού συλλόγου, το μέλος της Κίνησης Αλληλεγγύης Εθελοντών Κατερίνης «Περνάμε τα Σύνορα» - Ζωή Παπαγιαννούλη, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αεροπορίας, εκπρόσωποι των τριών προσωρινών κέντρων φιλοξενίας.
Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν και συναποφασίστηκαν στην σημερινή συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής στο δημαρχείο Κατερίνης:

- Υπήρξε θετική ανταπόκριση για την συνδρομή του ιατρικού συλλόγου  στο αίτημα για παροχή ιατρικών εξετάσεων – πρωτοβάθμιας περίθαλψης,  σε καθημερινή βάση, στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων.
- Ανοίγει την Παρασκευή 01 Απριλίου κατά τις ώρες 08:00 π.μ. έως 14:00 στο ισόγειο του Δημαρχείου Κατερίνης το κατάστημα, το οποίο θα δέχεται είδη προσωπικής υγιεινής (για τα ακριβή είδη θα ακολουθήσει εντός των ημερών σχετική ανακοίνωση) και πρώτης ανάγκης.
- Κατά τις παραπάνω ώρες (08:00 π.μ. έως 14:00), καλούνται να προσέλθουν στο χώρο του καταστήματος και  οι ενδιαφερόμενοι, που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία, προκειμένου να συμπληρώσουν σχετικό έντυπο που θα τους διατεθεί.

Όπως τονίζει ο εντεταλμένος για το προσφυγικό, δημοτικός σύμβουλος Νίκος Παπαζιώγας:
«Βασικό ζητούμενο αποτελεί ο συντονισμός προκειμένου να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαμονή των προσφύγων, με έμφαση στη φροντίδα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την υγιεινή και σε όλες όσες ανάγκες κρίνονται απαραίτητες. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου