Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΗΝ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟY


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17-3-2016 στην φιλόξενη αίθουσα του καλαίθητου και ιστορικού κτηρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού, η 12η εκδήλωση - ομιλία που συνδιοργανώθηκε από την Ομάδα Επιστημόνων Κολινδρού, την οποία βασικά την απαρτίζουν οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι με καταγωγή από τον Κολινδρό, και από τον Δημοτικό Φορέα Πολιτισμού του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, με ομιλητή τον: κ. Μιλτιάδη Παπαϊωακείμ, Συντονιστή  Δ-ντή ΕΣΥ, Διευθυντή του Τμήματος Παθολογίας, Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.   Εμπειρογνώμων του βιοιατρικού κλάδου στην Ευρωπαϊκή Γραμματεία για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση (EACEΑ) Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Βρυξέλλες και θέμα : " Η αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου της σύγχρονης ζωής. Κουβεντιάζοντας για την Πίεση, την Χοληστερίνη και το Ζάχαρο ".  
                                                   
     Το κοινό που παρακολούθησε τον καταρτισμένο ομιλητή, άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την μεστή, επιστημονικά τεκμηριωμένη και εξόχως ωφέλιμη εισήγησή του. Η μεταδοτικότητα και η αμεσότητα του λόγου του κ. Παπαϊωακείμ, έλυσε πολλές απορίες του ακροατήριου με τον πλούτο των εικόνων και των παραδειγμάτων  που παρουσίασε.
   Ο ομιλητής αναφέρθηκε αρχικά στους σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για καρδιακή νόσο, στη συνέχεια επικεντρώθηκε στον ζακχαρώδη διαβήτη, την αρτηριακή υπέρταση και την χοληστερίνη, αναλύοντας τα συμπτώματα και τους τρόπους αντιμετώπισης κάθε μιας περίπτωσης ξεχωριστά.
    Η επόμενη εκδήλωση της Ομάδας Επιστημόνων Κολινδρού έχει προγραμματισθεί για την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 και ώρα 11.00΄ στην αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού, με ομιλητή τον  κ. Αχιλλέα Παπουτσή Καθηγητή του Τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ και θέμα: "Παγκόσμιο ενεργειακό πρόβλημα. Παρόν και μέλλον".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου