Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

11 πρωτότυποι τρόποι για να στολίσετε τα πασχαλινά αυγά


Ωραία τα κόκκινα αυγά, όμως γιατί να μην πρωτοτυπήσετε λίγο περισσότερο φέτος και μάλιστα με την βοήθεια των παιδιών; Δείτε έντεκα πανεύκολες ιδέες για να στολίσετε τα πασχαλινά αυγά με τον πιο ευφάνταστο τρόπο.
11 πρωτότυποι τρόποι για να στολίσετε τα πασχαλινά αυγά

Το παιχνίδι του νερού

Για να αποκτήσουν τα αυγά σας αυτό το ντεγκραντέ αποτέλεσμα, θα χρειαστείτε μερικά φαρδιά ποτήρια με κρύα βαφή αυγών, στην οποία θα βουτήξετε αρχικά μόνο το κάτω μέρος του αυγού. Στη συνέχεια θα προσθέσετε λίγο νερό ώστε η μπογιά να αραιωθεί και θα ξαναβουτήξετε το αυγό λίγο πιο βαθιά. Θα συνεχίσετε να προσθέτετε νερό και να βουτάτε το αυγό μέχρι να καλυφθεί ολόκληρο με την πολύ αραιωμένη, στο τελευταίο βούτηγμα, μπογιά.

Ζωγραφίστε τα

Αν το παιδί σας πηγαίνει σχολείο, το πιθανότερο είναι ότι στο σπίτι έχετε αμέτρητους μαρκαδόρους, πινέλα και νερομπογιές. Μπορεί το παραπάνω σχέδιο να φαίνεται σχετικά απλό, όμως, αν βρείτε λευκά αυγά, το αποτέλεσμα είναι άκρως ενδιαφέρον. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ανεξήτιλο μαρκαδοράκι.

Αυτό-κολλήστε τα

Αγοράστε μερικά αυτοκόλλητα που να ταιριάζουν στις διαστάσεις του αυγού. Έχετε έτοιμες μπογιές ειδικές για βάψιμο αυγών σε διάφορα χρώματα. Βουτήξτε τα βρασμένα αυτά σε αυτές για λίγα δευτερόλεπτα, βγάλτε τα. Κολλήστε ένα ή δύο αυτοκόλλητα σε κάθε αυγό, ξαναβουτήξτε με το αυτοκόλλητο το αυγό στην ίδια ή σε άλλη μπογιά και όταν το βγάλετε αφαιρέστε το αυτοκόλλητο. Η ιδέα είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα άκρως εντυπωσιακό.

Βάλτε τους μουστάκια!

Πανεύκολο και άκρως πρωτότυπο σχέδιο, για το οποίο θα χρειαστείτε λίγο σελοτέϊπ προκειμένου να γίνουν οι ρίγες στο κάτω μέρος του αυγού και ένα μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδοράκι για να κάνετε τα μουστάκια.

Στολίστε τα με φυλλαράκια

Μία ακόμα απλή τεχνική, για την οποία θα χρειαστείτε, πέρα από τις βαφές των αυγών, ένα παλιό καλσόν, μερικά λαστιχάκια και πολλά φύλλα «πλακέ» σε διάφορα σχέδια. Θα τοποθετήσετε το φύλλο στο βρασμένο αυγό και θα το περάσετε στο καλσόν, σφίγγοντάς το καλά με λάστιχο, για να μη φύγει από τη θέση του. Θα βουτήξετε το αυγό (με το καλσόν) σε ένα ποτήρι με μπογιά και θα το αφήσετε 3-4 λεπτά. Θα το βγάλετε, θα αφαιρέσετε το καλσόν και το φύλλο και θα δείτε ένα όμορφο αποτύπωμα.

Ρίγες παντού

Φέτος οι ρίγες είναι στη μόδα. Γιατί όχι και στα πασχαλινά αυγά; Τι θα κάνετε; Απλά θα τυλίξετε τα βρασμένα αυγά με μερικά λαστιχάκια (π.χ. από το σούπερ μάρκετ) πριν τα βουτήξετε στις κανονικές μπογιές τους και στη συνέχεια θα αφαιρέσετε τα λαστιχάκια.

Tribal μοτίβα

Μιλώντας για μόδα, τα tribal σχέδια είναι επίσης πολύ δημοφιλή φέτος. Για να φτιάξετε τα παραπάνω αυγά θα χρειαστείτε μπογιά για μαυροπίνακα, μερικά λαστιχάκια για να κάνετε ίσιες τις γραμμές και... τα παλιά σας μανό. Εντάξει, πρέπει και λίγο να «πιάνει» το χέρι σας.

Ασορτί δαντελίτσες

Για την τεχνική αυτή θα χρειαστείτε απλά ελαστική δαντέλα σε διάφορα χρώματα, την οποία, μάλιστα, μπορείτε να κεντήσετε και με πολύχρωμες κλωστές. Αφού βάψετε, λοιπόν, τα αυγά σας στα χρώματα που θέλετε, κόψτε δαντελίτσα στην περίμετρο του αυγού, τυλίξτε το με αυτήν και στερεώστε την με λίγη ζεστή κόλλα.

Λαγουδάκια

Αφού έχετε βάψει τα αυγά σας και τα έχετε αφήσει να στεγνώσουν καλά, σχεδιάστε με έναν μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο το περίγραμμα ενός λαγού. Στη συνέχεια βάψτε το εσωτερικό με λευκή μπογιά και αφού στεγνώσει καλά χρωματίστε το εσωτερικό των αυτιών με ροζ μαρκαδόρο με γκλίτερ.

Γεμίστε τα με sprinkles

Αφού βράσετε τα αυγά, φορέστε γάντια, απλώστε σε όλο το αυγό υγρή κόλλα για χειροτεχνίες varnish (θα την βρείτε σε βιβλιοπωλεία) και βουτήξτε το σε ένα μπολάκι με μικροσκοπικές πούλιες ή sprinkles ζαχαροπλαστικής ή ακόμα και χρυσόσκονη, για πιο λαμπερό αποτέλεσμα.

Το παλιό σας μανό

Θέλετε να κάνετε τα αυγά σας να μοιάζουν... μαρμάρινα; Είναι απλό: Σε ένα μπολ γεμάτο νερό ρίξτε μερικές σταγόνες από τα παλιά σας -έντονα σε χρώμα-μανό. Με ένα ξυλάκια ανακατέψτε το νερό με τα χρώματα. Σιγά-σιγά βουτήξτε το βρασμένο αυγό στο νερό μέχρι να καλυφθεί εντελώς και όταν καλυφθεί τραβήξτε το γρήγορα έξω. Αφήστε το αυγό στην άκρη να στεγνώσει. Ανάμεσα στα βουτήγματα των αυγών μην ξεχνάτε να ανακατεύετε καλά το νερό. Επαναλάβετε μερικές 3-4 φορές το βούτηγμα κάθε αυγού για να πάει μπόλικο χρώμα παντού.
Προσοχή: Καθώς πολλές βαφές και υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για το στόλισμα των παραπάνω αυγών δεν προορίζονται γι'αυτόν τον σκοπό, πιθανώς να είναι επικίνδυνη η κατανάλωση αυγών που έχουν βαφτεί με αυτόν τον τρόπο. Προτιμήστε, λοιπόν, να τα στολίσετε έτσι για διακοσμητικούς σκοπούς.
www.mama365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου