Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στο Ρίο

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Παναθηναϊκό Στάδιο η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Ολυμπιακής Φλόγας από την ΕΟΕ στην οργανωτική Επιτροπή «Ρίο 2016» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι στη Βραζιλία.

Τη διοργανώτρια πόλη εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Κάρλος Νούζμαν που παρέλαβε το Φως του Ολυμπισμού, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο.
Προηγήθηκε τελετουργικό με την Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου και τις Ιέρειες, που έχει εμπνευστεί η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα.
Η Φλόγα ολοκλήρωσε το ταξίδι της επί ελληνικού εδάφους μετά την Αφή που πραγματοποιήθηκε στις 21 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία και την ολοκλήρωση της λαμπαδηδρομίας διάρκειας επτά ημερών και τώρα θα παραδοθεί στους Βραζιλιάνους εκπροσώπους.
Yστερα από μια σύντομη στάση στο ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάννης, η φλόγα θα φθάσει στη Βραζιλία, όπου 12.000 λαμπαδηδρόμοι θα την ταξιδέψουν σε όλη τη χώρα.

Στις 3 Μαΐου θα αφιχθεί στην πρωτεύουσα, Μπραζίλια, ενώ η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 5 Αυγούστου όταν η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων θα φωτίσει τον ουρανό του σταδίου Μαρακανά και η σημαία με τους πέντε κύκλους θα κυματίσει στην οροφή του σταδίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου