Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Tαξίδι γνωριμίας ξένων δημοσιογράφων στην Πιερία μετά από πρόσκληση της Π. Ε Πιερίας και της ΠΚΜ

Ξένοι δημοσιογράφοι φιλοξενήθηκαν στην Πιερία, το διάστημα 15-17 Ιουλίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας ξένων δημοσιογράφων κι επαγγελματιών του τουρισμού για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε αγορές του εξωτερικού.


Πρόκειται για ένα ταξίδι εξοικείωσης (familiarisation trip) που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο πλαίσιο υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου και στοχευμένου προγράμματος φιλοξενίας ξένων δημοσιογράφων και διαμορφωτών κοινής γνώμης από το χώρο του τουρισμού. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν τέσσερα ταξίδια εξοικείωσης με όλους τους συμμετέχοντες να προέρχονται από τις αγορές - στόχους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τους δημοσιογράφους καλωσόρισε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, η  οποία αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής: «Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με τα αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία της, το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της, τις δυνατότητες που παρέχει για διάφορες δραστηριότητες στη φύση, τις ιδιαίτερες και ξεχωριστές τοπικές γεύσεις, καλύπτει ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων.   Σταθερή επιδίωξη μας  είναι η καθιέρωση της Πιερίας, ως προορισμού τεσσάρων περιοχών, η ανάπτυξη και του ορεινού και του θαλάσσιου τουρισμού και η διασύνδεσή τους με τα τοπικά προϊόντα και κατ’ επέκταση των παραδοσιακών γεύσεων. Το στόχο αυτό προωθούμε τόσο με τις συμμετοχές μας σε επιλεγμένες διεθνείς εκθέσεις, όσο και με τις προσκλήσεις φιλοξενίας δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων στην Πιερία για να γνωρίσουν από κοντά τα αξιοθέατα, τις δραστηριότητες και τους ανθρώπους της».

Κατά τη διάρκεια του πρώτου fam trip, οι δημοσιογράφοι από Πολωνία, Γερμανία, Σερβία και Ισραήλ φιλοξενήθηκαν στην Πιερία, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τις μοναδικές ομορφιές που προσφέρει η περιοχή και να βιώσουν ιδιαίτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες συνδυάζοντας τη θάλασσα, τον ήλιο και το βουνό. Τα μέλη της αποστολής κατά τη διάρκεια της παραμονής τους είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα βασικά σημεία ενδιαφέροντος της Πιερίας και να διαπιστώσουν ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή της περιοχής για τόπο κατοικίας των θεών του Ολύμπου.

Αρχικά η αποστολή επισκέφτηκε μία πρότυπη αγροτουριστική μονάδα στη Βόρεια Πιερία και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την περιοχή του Μακρυγιάλου  και των ιαματικών λασπόλουτρων στις Αλυκές Κίτρους, όπου απόλαυσαν μια άλλη πλευρά της Πιερίας και των υδάτινων ομορφιών της.

Η επόμενη μέρα ξεκίνησε με πεζοπορία στις παρυφές του Ολύμπου όπου τα μέλη της αποστολής πήραν μια πρώτη γεύση της ομορφιάς, των μύθων και των θρύλων που κρύβει το ξακουστό βουνό του Ολύμπου, ενώ δοκίμασαν κάποιες από τις δραστηριότητες που προσφέρει ο ορεινός όγκος. Από τη πλούσια βλάστηση και το απέραντο πράσινο η αποστολή βρέθηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και τη δροσιά που προσφέρει η βουτιά στις θάλασσες της περιοχής.

Η συνέχεια δόθηκε στην Παραλία Κατερίνης, όπου τα μέλη της αποστολής απόλαυσαν κυριολεκτικά μπροστά στο κύμα φρέσκους, παραδοσιακούς μεζέδες ενδεικτικούς της τοπικής γαστρονομίας αλλά και κρασί από ντόπιους παραγωγούς.

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις των μελών της αποστολής των ξένων δημοσιογράφων και διαμορφωτών κοινής γνώμης με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού-Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρο Θάνο, τον Πρόεδρο του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) και Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Απόστολο Τζόβα , την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κα Ευαγγελία Ξυπτερά-Λάμπρου και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας κ. Γιώργο Ζωγράφο όπου συζητήθηκαν οι τουριστικές προοπτικές της περιοχής.

Η τελευταία μέρα της γνωριμίας με την Πιερία ήταν αφιερωμένη στον πολιτισμό, με αφετηρία την επίσκεψη στο αρχαιολογικό πάρκο και μουσείο του Δίου, ενώ η συνέχεια δόθηκε στη Μονή του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω.

Το τέλος της διαδρομής του fam trip επιφύλαξε ακόμα μία μοναδική εμπειρία για τα μέλη της αποστολής καθώς επισκέφτηκαν ένα τοπικό οινοποιείο στη σκιά του Ολύμπου και στις παρυφές των Πιερίων, όπου μετά την αποκάλυψη των μυστικών και της διαδρομής που διανύει το σταφύλι από τον αμπελώνα έως την μετατροπή σε οίνο και την εμφιάλωση του, ακολούθησε οινογευσιγνωσία που συνοδεύτηκε αποκλειστικά από τοπικά, χειροποίητα εδέσματα.

Η αποστολή, αναχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας με τους φιλοξενούμενους δημοσιογράφους να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από το φυσικό κάλλος και τον μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας που προσφέρει η Πιερία. Τα ρεπορτάζ και οι ανταποκρίσεις τους αναμένεται να φιλοξενηθούν σε διεθνούς εμβέλειας ΜΜΕ όπως η Deutsche Welle, η Jerusalem Post και οι σημαντικότερες εφημερίδες και websites της Πολωνίας και της Σερβίας.


«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τηρώντας τις δεσμεύσεις της και αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις επαφές και γνωριμίες που δημιουργεί από τη συμμετοχή της στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις προχωρά στην υλοποίηση ολοκληρωμένων δράσεων τουριστικής προβολής όλης της Περιφέρειας και ανανεώνει το ραντεβού της με τους ξένους δημοσιογράφους και διαμορφωτές κοινής γνώμης με τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες, στοχεύοντας στην ανάδειξη και αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας στις μεγάλες αγορές - στόχους του εξωτερικού. Το Fam Trip της Πιερίας ανέδειξε τις προφανείς αλλά και τις κρυφές ομορφιές του τόπου και προσδοκούμε σε θετικές δημοσιεύσεις στα ξένα ΜΜΕ για την Πιερία στις αγορές-στόχους», ανέφερε ο Θεματικός Αντιπεριφεριάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου