Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Υπογραφή σύμβασης του έργου με τίτλο « Επισκευή συντήρηση σχολικών κτιρίων Δ.Ολύμπου και Δ.Κατερίνης» προϋπολογισμού 129.991,00 € από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

 
Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου με τίτλο « Επισκευή συντήρηση σχολικών κτιρίων Δ.Ολύμπου και Δ.Κατερίνης» υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερία, κα Σοφία Μαυρίδου. Το έργο προϋπολογισμού 129.991,00 € είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της ΠΕ Πιερίας.

Προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση του παραπάνω έργου η ΠΕ Πιερίας προχώρησε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΚΜ, στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Δίου Ολύμπου.


Η οικονομοτεχνική μελέτη του έργου και η σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης, εγκρίθηκαν αρχικά από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου Ολύμπου, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας - Διεύθυνση Τεχνικών Έργων προέβη σε όλες τις διαδικασίες  για τη δημοπράτηση  και την παρακολούθηση - χρηματοδότηση του έργου. Ο φορέας επίβλεψης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δίου Ολύμπου.

Το αντικείμενο του έργου αφορά  παρεμβάσεις  συντήρησης – επισκευής του σχολικού  κτιρίου του Γυμνασίου της Δημοτικής Κοινότητας Λεπτοκαρυάς του Δήμου Δίου Ολύμπου και συγκεκριμένα την κατασκευή  νέας κεραμοσκεπής του σχολείου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου μαζί με  το Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, κ. Κώστα Δημόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Δίου-Ολύμπου, κ. Αθανάσιο Καλαϊτζή, το Γενικό Γραμματέα του Δ.Δίου-Ολύμπου, κ. Νίκο Λακασά  και συνεργάτες επιθεώρησε τις εργασίες στο Γυμνάσιο Λεπτοκαρυάς, που βαίνουν προς ολοκλήρωση εκφράζοντας την ικανοποίησή της  τόσο για το αποτέλεσμα όσο και για το χρόνο αποπεράτωσης των εργασιών.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Λύκειο Λεπτοκαρυάς, το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Λεπτοκαρυάς καθώς και το 1ο , 2ο και 3ο Νηπιαγωγείο Λεπτοκαρυάς, και συζήτησαν  με Διευθυντές και Προϊσταμένους θέματα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων αλλά και ζητήματα ανάπτυξης και βελτίωσης συνθηκών  και υποδομών των σχολικών μονάδων.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας καταβάλλει συστηματική προσπάθεια  προκειμένου να προχωρήσουν  έργα που θα αναβαθμίσουν τις υποδομές και κατ΄επέκταση την ποιότητα ζωής  αλλά και θα δημιουργήσουν ένα ευνοϊκό  και ασφαλές περιβάλλον για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Πιερίας», δήλωσε σχετικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, κ.Κώστας Δημόπουλος, αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που υπάρχει με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας,  κα Σοφία Μαυρίδου, και σε θέματα παιδείας που αφορούν τη διασφάλιση καλύτερων συνθηκών εκπαίδευσης, αναβαθμίζοντας με μια σειρά έργων την ποιότητα της σχολικής στέγης στο Δήμο Δίου-Ολύμπου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου