Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΚΑΣΚΑΡΚΑ» ΣΤΟ ΚΑΛΟΧΩΡΙ ΣΤΙΣ 24-25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Φεστιβάλ Πολιτισμού «Κασκάρκα» στο Καλοχώρι στις 24-25 Σεπτεμβρίου 2016
Το 5ο Φεστιβάλ Πολιτισμού «Κασκάρκα 2016» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, στη Δημοτική Κοινότητα Καλοχωρίου.
 Το φεστιβάλ διοργανώνει ο Πολιτιστικός - Μορφωτικός Σύλλογος Καλοχωρίου υπό την αιγίδα του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα.
Το όνομα του φεστιβάλ αντλείται από την παλιά ονομασία της περιοχής της παραλίας του Θερμαϊκού, όπου πριν από περίπου 100 χρόνια, χτίστηκε από Θρακιώτες πρόσφυγες το Καλοχώρι. Ένα μεγάλο γλέντι θα στηθεί στην πλατεία Καλοχωρίου, με χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.
Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ., χορευτικές ομάδες από την Κέρκυρα, την Ξάνθη, την Πυλαία Θεσσαλονίκης & την Χαλάστρα, καθώς και χορευτές του Πολιτιστικού – Μορφωτικού Συλλόγου Καλοχωρίου, θα συνθέσουν με τις παρουσιάσεις τους ένα πολιτιστικό ψηφιδωτό, δείγμα της πλούσιας ελληνικής παράδοσης.
Το ψηφιδωτό του πολιτισμού θα συμπληρωθεί με τα χρώματα συγκροτήματος από την Αρμενία.
Το ίδιο βράδυ θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα.
Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ. παιδικά χορευτικά τμήματα από τις γύρω περιοχές του νομού μας, αλλά και παιδιά του Πολιτιστικού – Μορφωτικού Συλλόγου Καλοχωρίου, θα παρουσιάσουν τις χορούς της πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου