Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

6η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού στο Καλοχώρι



Με ξεναγήσεις στον υγρότοπο και παρατήρηση πουλιών, με βόλτες με άλογα και με ποδήλατα, αλλά και με ποικίλες άλλες δραστηριότητες, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στο Καλοχώρι η καθιερωμένη πλέον Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού.
Η γιορτή πραγματοποιείται φέτος για έκτη φορά και θα περιλαμβάνει επίσης εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, καθώς και απελευθέρωση πουλιών από τη Δράση για την Άγρια Ζωή. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν περισσότεροι παραγωγοί από ποτέ, με ποιοτικά προϊόντα βιολογικής γεωργίας από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και πρωτότυπες χειροτεχνίες και κοσμήματα.

Η 6η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμο θα πραγματοποιηθεί σε έναν πολύ όμορφο και φιλόξενο χώρο στην ανατολική άκρη του Πάρκου Κερκύρας, με θέα στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, όπου αυτή την εποχή παραμένουν και τρέφονται τα εντυπωσιακά φοινικόπτερα, αλλά και άλλα υδρόβια πουλιά, όπως βαρβάρες, πάπιες, λιμόζες και αβοκέτες.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν την πολύτιμη άγρια ζωή του τόπου και να ενημερωθούν για τις ιδιαιτερότητες του οικοσυστήματος.
Σημειώνεται ότι η Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου είναι ένας υγρότοπος που δημιουργήθηκε σταδιακά από τη δεκαετία του ΄60 και μετά, κατόπιν της κατασκευής του παράκτιου αναχώματος.
Αποτελεί ένα οικοσύστημα πολύτιμο για πολλούς οργανισμούς, και κυρίως για τα μεταναστευτικά πουλιά που τη χρησιμοποιούν για να ξεκουραστούν και να τραφούν κατά το μακρύ ταξίδι τους.
Η εκδήλωση θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα και διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία και το Δήμο Δέλτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου